A1 Capital Genel Müdürü Mehmet Serkan Esenpak: Halka arzla sektöre katkı sağlayacağız

Geçtiğimiz hafta SPK’nın halka arzına onay verdiği A1 Capital’in talep toplaması 7-8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Borsamatik’e özel açıklamalarda bulunan A1 Capital Genel Müdürü Mehmet Serkan Esenpak, ‘A1 Capital’in başarılı finansal sonuçlarına yatırımcılarımızı da ortak edebilmek açısından halka arzın çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz’ ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye sermaye piyasalarının öncü ve köklü kuruluşlarından olan ve Borsa İstanbul’da işlem hacminde ilk 10 aracı kurumdan biri olarak öne çıkan A1 Capital’ın halka arzında talep toplama bu hafta 7-8-9 Haziran günleri arasında gerçekleşecek.

Halka arz amaçlarını ‘Halka açık bir yatırım kuruluşu olarak sektöre katkı sunma ve bu katkıya tüm yatırımcıları da ortak etme vizyonuyla yaklaştık.’ sözleriyle anlatan A1 Capital Genel Müdürü Mehmet Serkan Esenpak, bu halka arzla birlikte sektör için de büyük bir dinamizm yaratılacağının altını çizdi.

A1 Capital’in sermaye piyasalarına 1 Milyar TL’nin üzerinde fon sağladığına dikkat çeken Esenpak, Halka arzdan elde edilecek kaynağın tamamını yine sermaye piyasalarına kaynak sağlamak amacıyla kullanmayı planladıklarını söyledi.

"PİYASALARIMIZA 1 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNDE FON SAĞLAMAKTAYIZ"

Geçtiğimiz hafta halka arz süreciniz SPK’nın onayıyla tamamlandı. A1 Capital’in halka arz sürecini anlatır mısınız?

A1 Capital’in halka arz sürecine aslında 2021 yılında başladık. Bu proje hem A1 Capital’in hem de Güler Yatırım Holding Grubunun uzun vadeli planlarının en önemli projelerinden biri olarak tasarlanmıştı. Malum A1 Capital sermaye piyasalarımız açısından hemen hemen tüm ürünleri yatırımcılarına sunabilen öncü kuruluşlardan. Biz A1 Capital’in halka arzına, halka açık bir yatırım kuruluşu olarak sektöre katkı sunma ve bu katkıya tüm yatırımcıları da ortak etme vizyonuyla yaklaştık. Çünkü sermaye piyasalarının en profesyonel temsilcileri olan yatırım kuruluşlarının bizzat yatırımcılarıyla ortak olmalarının yaratacağı etkinin sektör için de büyük bir dinamizm yaratacağını düşünüyoruz.

Bu hafta inşallah halka arzımızı başarıyla tamamlayıp yolumuza hem finansal açıdan daha güçlü hem de yatırımcılarıyla daha bütünleşmiş bir şekilde devam etmek istiyoruz.

Halka arzdan elde edilecek kaynağı nasıl değerlendirmeyi planlıyorsunuz?

Öncelikle halka arzımızı tamamen sermaye artırımı olarak planladık. Halka arzdan sağlanacak kaynağın tamamı Şirketimiz tarafından kullanılacaktır. Biz A1 Capital olarak mevcut durumda sermaye piyasalarımıza 1 Milyar TL’nin üzerinde fon sağlamaktayız. Halka arzdan elde edeceğimiz kaynağın da tamamını yine sermaye piyasalarımıza kaynak sağlamak amacıyla kullanmayı planlamaktayız. Hem A1 Capital’in karlılığının daha da yukarılara çıkması hem sermaye piyasalarımızın ihtiyaç duyduğu likiditenin temini hem de A1 Capital’in başarılı finansal sonuçlarına yatırımcılarımızı da ortak edebilmek açısından halka arzın çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz.

Kısa ve uzun vadeli hedeflerinizi, projelerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Proje finansmanı dışarıda bırakılırsa A1 Capital esasen bugün dahi bir yatırım bankası gibi hareket etmektedir. Borç finansmanı, halka arz, işletme birleşme/bölünme işlemleri, blok pay satışları, şirket değerlemeleri gibi kurumsal finansmanın tüm alanlarında hizmet verebiliyoruz. Elbette Borsa işlemlerinde de çok önemli bir noktadayız. Fx işlemlerinde VİOP işlemlerinde yatırımcıların ihtiyaç duyacakları yapılarımız aktif olarak hizmet vermektedir. Bu anlamda A1 Capital’in en önemli yönü aslında tüm bu hizmetleri kaliteli bir şekilde sunabilecek nitelikli çalışanları.

Personel yapımız bizim son dönemde en çok önem verdiğimiz konu oldu. Bununla da ne kadar doğru bir iş yaptığımızı A1 Capital’in bugün geldiği noktada çok açıkça görebiliyoruz. 2019 yılının sonunda A1 Capital’in özsermayesi 65 Milyon TL civarında. Bugün baktığımızda aradan 3 yıl gibi kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen özsermayemiz 1 Milyar TL’ye yaklaşmıştır. Bu çarpıcı büyümenin arkasında da işte bizim nitelikli insan kaynağı politikamız var. Kısa vadeli hedeflerimiz açısından da en önemli konumuz bu olacaktır. İnsan gücümüzü bugüne kadar topladığımız meyveleri de göz önünde bulundurarak hep daha ileri götürmek istiyoruz. Bu vesileyle sermaye piyasalarımızda bilgisini derinleştirmek isteyen tüm gençlerimize çağrı yapmış olalım. A1 Capital sermaye piyasalarının tüm enstrümanlarını görebileceğiniz, kendinizi en iyi şekilde geliştirebileceğiniz bir mutfaktır ve kapısı sizlere sonuna kadar açıktır.

Kısa ve uzun vadeli hedeflerimizde insan kaynağımızın yanında enstrüman çeşitliliğimiz var. Bugün bünyemizde bulunmayan kitle fonlaması, kira sertifikası gibi bir iki enstrüman var henüz sunamadığımız bu alanlarda da aktif olmak istiyoruz.

Açıkçası hedeflerimiz arasında sayısal verilere pek yer vermiyoruz yönetim olarak da. Çünkü hep gördük ki sayılar aslında sizin doğru politikalarınızın sonucu. Doğru insan kaynağı politikaları bizi doğru hedeflere götürdü, çeşitlilik ve gerektiğinde ihtiyatlılık yine bize doğru sonuçlar getirdi ve biz sayılara baktığımızda hep memnun edici çıktılara ulaştık.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Şirket Haberleri Borsa
Yorumlar