Ağustos'ta yabancının en çok aldığı hisseler

Ağustos ayında yabancı yatırımcılar, Borsa İstanbul'da 590 milyon dolarlık hisse satışı gerçekleştirdi. BYF'den yapılan sınırlı alımlarla bile net satış tutarı 576 milyon dolara ulaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçen ay yabancı yatırımcılar, Borsa İstanbul Pay Piyasası'nda toplam 590,756,864 dolarlık hisse satışı gerçekleştirerek piyasalarda satış baskısını artırdı.

BYF'den yapılan 14 milyon dolarlık alım bu durumu kısmen dengelemiş olsa da, yabancıların net satışı 576,671,429 dolara ulaştı.

Yabancı yatırımcı Ağustos ayında en çok alım yaptığı 5 hisse THYAO, AEFES, KOZAL, ENKAI ve MAVI oldu. En çok satış yapılan 5 hisse ise ISCTR, SAHOL, KCHOL, YKBNK ve GARAN olarak dikkat çekti.

Kaynak: A1 Capital

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar