Ak Yatırım model portföyünde değişikliğe gitti!

Ak Yatırım hisse öneri listesine İş Bankası, Migros ve Medical Park’ı ekleyip, listeden Lokman Hekim ve Logo'yu çıkardı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım hisse öneri listesine İş Bankası, Migros ve Medical Park’ı ekleyip, listeden Lokman Hekim ve Logo'yu çıkardı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

İş Bankası, 2024 yılında tüm iştiraklerini holding yapısı altında toplama planının şimdilik başarısız olması, Şişe Cam iştirakinin cam sektörünün küresel zayıflığından etkilenmesi ve devam eden marj baskısı nedeniyle banka endeksinden yılbaşından bu yana %9 daha düşük performans gösterdi. Ancak benzer banka ortalamasına göre %20 iskonto taşıyan ve 0,7x’lik F/DD bu fiyatlamayı fazlasıyla yansıtıyor. Operasyonlarda iyileşme ve enflasyon muhasebesine geçiş (İş Bankası'nın duran varlık portföyünün büyüklüğü dikkate alındığında) hissede güçlü bir toparlanma sağlayabilir.

Migros yönetimi 2Ç24 finansalları sonrası 2Y24’te brüt marjların 1Y24’e göre daha iyi olmasını beklediklerini paylaştı. Ek olarak yılın ikinci yarısında personel maliyet baskısının da ortadan kalkacak olması nedeniyle opex marjında da iyileşme olacağını öngörüyoruz. 2Y24’te marjların hem 1Y24’e göre (+100bps) hem de 2Y23’e göre (+20bps) iyileşeceğini öngörüyoruz. Buna göre 2Y24’te yıllık bazda FAVÖK büyümesinin (TAS 29 ve TFRS 15&16 öncesi) %80’i aşacağını öngörüyoruz. Hedef değerimiz 748 TL ’ye %50 getiri potansiyeli sunan hisse, 12,5x / 9,5x 2024T/2025T F/K çarpanları ile Bim’e %20 iskontolu işlem görüyor.

Hisse öneri listemize sağlık sektörünü temsilen MLP Sağlık’ı Lokman Hekim’in yerine dahil ediyoruz. Lokman Hekim listeye aldığımızdan beri gösterge endeksin %37 üzerinde getiri sağlayarak başarılı oldu. Ancak hisse fiyatındaki yaklaşık %15'lik geri çekilmeden sonra MLP'yi, 1) göreceli olarak daha güçlü işletme nakit akışı performansı, 2) son 2 yılda sektördeki fiyat artışlarına rağmen hasta hacmini sürdürebilme yeteneğine ve (3) daha düşük kaldıracı (net borç/FAVÖK) nedeniyle tercih ediyoruz.

Logo'yu faturalanan gelir artışının sınırlı kalması ve Romanya operasyonlarının %65'inin satışının İNA tahminlerimiz üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle listeden çıkarıyoruz.

Hisse öneri listemiz yılbaşına göre %66 getiri sağlayarak BIST-100 toplam getiri endeksini %24 yenme başarısı gösterdi.

Raporun tamamına ulaşmak için buraya tıklayın...

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar