A1 Capital ilk işlem gününe 'tavan'la başladı

Borsa İstanbul’da gong A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. için çaldı. A1CAP işlem koduyla işlem görmeyen başlayan hisse ilk gününde 27,50 liradan tavan oldu.

Borsa İstanbul’da gong A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. için çaldı.

Şirket hisseleri ilk işlem gününde 27,50 liradan tavan seviyesinden işlem görüyor.

"ARACI KURUMLARIMIZ BİZİM EN ÖNEMLİ PAYDAŞIMIZ"

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“A1 Capitalin bugün işlem görmeye başlaması nedeniyle düzenlenen halka arz törenine, Borsamıza hoş geldiniz.

A1 Capital, yıllardır sermaye piyasalarımızda başarılı hizmetler sunmaktadır. Kendilerini tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum.

Aracı kurumlarımız bizim en önemli paydaşımız ve iş ortaklarımızdır. Ortak hedefimiz, işlem hacmimizi ve likidetimizi arttırmak, sermaye piyasasının potansiyeline ulaşmasını sağlamaktır. Son yıllarda, bu hedeflere ulaşmada aracı kurumlarımızla birlikte önemli ilerlemeler kaydettik, hızlı bir büyüme ivmesi yakaladık.

Yılda 40-50 halka arz sayısına ve 20 milyar TL’yi aşan halka arz tutarına ulaştık. 2023 yılının ilk yarısında da 20 halka arz sayısı ve 26 milyar TL halka arz tutarına ulaştık.

Halka arzlarla birlikte Borsamızda işlem gören şirket sayısı 394’den 505’e yükseldi. Pay Piyasası günlük ortalama işlem hacmimiz 26 milyar TL’den 100 milyar TL’ye ulaştı.

Aynı şekilde Borçlanma Araçları Piyasası günlük ortalama işlem hacmimiz de 100 milyar TL’yi aştı. Borçlanma araçları ihraçlarında yılda 2000 ihraç ve 400 milyar TL ihraç tutarı hedefine doğru gidiyoruz.

A1 Capital, 875 milyon TL tutarında halka arz geliri ve 754 bin yatırımcıya gerçekleştirilen satışla çok başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir.

Bu başarılı halka arz sürecinde emeği geçen herkese başta aracı kurumumuzun değerli yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür ediyor, sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Kaynak: Foreks Haber Merkezi

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı Borsa düşüyor, hisse geri alımları artıyor BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! BofA'nın bugün en çok satış yaptığı 5 hisse Model portföyünde değişikliğe gitti