ABD’de sondaj kule sayısı sınırlı geriledi

ABD’de petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı 1 adet azalarak 585’e düştü. Kanada'da da 2 kule azaldı.

ABD’de enerji şirketlerinin faaliyette bulunan petrol ve doğal gaz sondaj kulelerinin sayısı sınırlı da olsa azaldı. Baker Hughes’un Foreks Haber ile paylaştığı rapora göre, 18 Ekim itibarıyla sona eren haftada toplam sondaj kule sayısı 1 adet azalarak 585 oldu. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre 39 kule daha az.

Petrol sondaj kuleleri 1 adet artışla 482’ye çıkarken, doğal gaz kuleleri 2 adet düşerek 99’a indi. İki ürün için ortak çalışan kule sayısı değişmeyerek 4 olarak kaldı.

Sondaj kulelerinin 566’sı karada, 18’i açık sularda, 1’i iç denizlerde yer aldı. Karadaki kule sayısı bir önceki haftaya göre 1 adet azalırken, açık sulardaki kule sayısı sabit kaldı.

Kanada ve Meksika Körfezi

Aynı hafta Kanada’da sondaj kule sayısı 2 adet azalarak 217’ye indi. Ülkede petrol kule sayısı 1 adet azalarak 153’e, doğal gaz kule sayısı ise 1 adet düşerek 64’e geriledi. Meksika’daki kule sayısı değişmeyerek 16 olarak kaldı. Böylece, Kuzey Amerika genelindeki toplam kule sayısı 3 adet azalarak 802 oldu.

Kaynak: Foreks

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! ASELS hissesinde tam 9 kurum hedef fiyat açıkladı! Model portföyünde değişikliğe gitti Aracı kurumların alım-satım yaptığı hisseler