ABD'li yatırım devi Türkiye'yi radarına aldı

Pimco, Fed'in Eylül ayında beklenen faiz indirimi ile yatırımcıların gelişen piyasalarda yeni getiri kaynakları arayışına gireceğinin altını çizdi. Pimco'ya göre özellikle Türkiye ve Güney Afrika gibi ülkelerin yerel para birimi cinsi tahvillerinde önemli bir potansiyel bulunuyor.

Dünya genelindeki yatırımcılar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yaklaşan faiz indirimi beklentisiyle yeni getiri arayışlarına girerken, gelişen piyasa yerel para birimi cinsi tahvillerine olan ilgi artıyor. Pacific Investment Management Co. (Pimco), özellikle Türkiye ve Güney Afrika gibi ülkelerin yerel tahvillerinde önemli bir potansiyel görüyor.

Fed’in Faiz Politikası ve Yatırımcıların Yeni Getiri Arayışları

Fed’in uzun süre yüksek faiz oranlarını koruyabileceği ihtimali, gelişmekte olan piyasaların merkez bankalarını agresif faiz indirimlerinden kaçınmaya yönlendiriyor. Bu durum, yerel para cinsi tahvillerin, döviz cinsi tahvillerin gerisinde kalmasına neden olmuştu. Ancak, Pimco’nun EM Tahvil Direktörü Pramol Dhawan, Fed’in Eylül ayında faiz indirimine gitmesi halinde yatırımcıların alternatif getiri kaynaklarına yöneleceğini belirtti.

Yerel Para Birimi Cinsi Tahvillerde Artış

Dhawan, gelişen piyasalarda yerel para cinsi varlıklarda en fazla değerin olduğunu düşünüyor. Bu yılın en iyi ayını geride bırakan Bloomberg’in gelişmekte olan piyasa yerel para birimi cinsi tahvilleri göstergesi, Ağustos ayında %2,3’ün üzerinde bir artış kaydetti. Bu artış, yerel para birimi cinsi tahvillerin Fed’in faiz indiriminden önce toparlanmaya başladığını gösteriyor.

Türkiye ve Güney Afrika’ya Odaklanma

Pimco’nun 1,3 milyar dolarlık Gelişen Piyasalar Yerel Para Birimi ve Tahvil Fonu, yılın geri kalanında benzer fonların %98’ini geride bıraktı. Dhawan, Türkiye ve Güney Afrika’nın yerel para birimleri ile tahvillerini cazip bulduğunu ifade ederek, bu ülkelerdeki gevşeme döngülerinin güçlü faiz indirimleriyle devam edebileceğini öngörüyor.

Şimşek'ten IBAN açıklaması BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Havacılık hisselerinde hedef fiyatını belirledi! Sektörüne göre ucuz kalmış şirketler Son 10 halka arzın en çok kazandıran hissesi Oba Makarna'dan yaşanan patlamayla ilgili açıklama