Aksa Akrilik AKSA hisse yorumu ve teknik analizi
Yapı Kredi Yatırım, Aksa Akrilik'i 21,70 TL hedef fiyat ve 'al' tavsiyesi ile inceleme kapsamına dahil etti.
Aksa Akrilik'i 21,70 TL hedef fiyat ve 'al' tavsiyesi ile inceleme kapsamına dahil etti.
Yapı Kredi Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
"AKSA - Dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticisi. AL.
Dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticisi olan Aksa Akrilik'i 21.7 TL hedef fiyat ve AL tavsiyesiyle inceleme kapsamımıza dâhil ediyoruz. 12 aylık hedef fiyatımız %37 getiri potansiyeline işaret ediyor. Hisseyi beğenmemizin ana nedenlerini (i) akrilik elyaf segmentinin istikrarlı nakit akışları, (ii) düzenli temettü ödemesi ve (iii) karbon elyaf segmentinde olası yeni anlaşmalar ile büyüme potansiyeli olarak sıralayabiliriz. 2020-2023T yılları arasında Aksa'nın %14 VAFÖK ve %27 net kar YBBO yakalamasını öngörüyoruz.
Hisse, 2021 beklentilerimize göre 5.2x FD/VAFÖK ve 7.5x F/K çarpanlarıyla işlem görüyor, bu da 3 yıllık ortalamalara göre sırasıyla %14 ve %26 iskontoya işaret ediyor.
Dünyanın en büyük üçüncü akrilik elyaf pazarı İran'a uygulanan ambargolarının kalkması ve buna ilişkin olumlu haber akışı kısa vadede hisse için katalizör rolü oynayabilecektir.
Öngörülebilir ve istikrarlı nakit akışı - Aksa Akrilik %24 küresel pazar payı ve yıllık 330 bin ton üretim kapasitesiyle dünyanın tek çatı altındaki en büyük akrilik üreticisidir. 1Ç21 itibariyle
Şirket'in yurtiçi pazar payı %75 seviyesindedir. Şirketin tahmin dönemimiz boyunca (2021-2025) arasında yıllık ortalama %16 VAFÖK marjı ile yaklaşık 140 milyon dolar VAFÖK yaratmasını bekliyoruz.
DowAksa'da yeni anlaşmalar bekleniyor - Aksa ve Dow Chemical Company arasında ortak girişim olan DowAksa, 2017 yılında dünyanın en büyük rüzgâr türbini üreticilerden biri olan Vestas ile türbin kanatlarında kullanılan karbon elyaf pultruze profillerinin tedariki için 4 yıllığına 300 milyon dolarlık anlaşma yapmıştı. Şirket bu alanda yeni bir oyuncu ile görüşmelerini devam ettiriyor. DowAksa ilk etapta mevcut kurulu gücünü %42 artırarak 8,500 ton'a, daha sonra orta vade de 13,500 ton'a arttırmayı hedefliyor.
Riskler -- i) hammadde fiyatlarındaki dalgalanmalar ii) talebin daralması, ve iii) makro ekonomik koşullarda bozulma."