Allianz'dan Türkiye'de bir ilk
Allianz Türkiye’nin 30 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi açıldı. Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Tolga Gürkan, “ Allianz Teknik, uluslararası akreditasyon standartlarına uygun, bu ölçekteki yangın ve deprem testlerini tek bir merkezde toplayan, Türkiye’nin ilk tesisi" dedi.
Allianz Türkiye’nin, İstanbul Beykoz’daki Türk-Alman Üniversitesi kampüsü içinde hayata geçirdiği Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi 15 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilen açılış töreniyle faaliyetlerine başladı. Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Tolga Gürkan’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene Allianz Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sergio Balbinot, Allianz Sigorta ile Allianz Hayat ve Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Aytekin ve Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat katıldı.
TÜRKİYE’NİN İLK TESİSİ
Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Tolga Gürkan açılışta yaptığı konuşmada Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi ile toplumda risk farkındalığını artırmaya katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye’de yeni nesil sigortacılığın öncüsü olarak sektörde bir ilke daha imza attıklarını belirten Tolga Gürkan, “AFAD’a göre Türkiye’de doğal afetlerde en yüksek riski 9,3 puanla deprem taşıyor. Ancak ülkemizde her 10 kişiden 7’si, herhangi bir inceleme yaptırmamış olmasına rağmen evinin sağlam olduğunu düşünüyor. Allianz’ın her yıl yayımladığı küresel iş dünyası riskleri araştırması ‘Risk Barometresi’nde yangın da, deprem gibi, ülkemizin karşı kaşıya olduğu ilk 10 risk arasında yer alıyor. Geçen yıl ülkemizde yaşadığımız, etkileri ciddi boyutlara ulaşan yangınlar ve 27 Eylül’de gerçekleşen 5,8’lik deprem bizlere toplumsal risk farkındalığı konusunda daha gidecek çok yolumuzun olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Ülkemizin karşı karşıya olduğu bu kritik riskler için atılabilecek en önemli adım, risk meydana gelmeden önlem alabilmek. Bunu başarmanın yolu da hem bireysel hem de kurumsal farkındalığı artırmaktan geçiyor. Biz de Allianz Türkiye olarak hayalimizi işte tam da bu hedefle kurduk. Allianz Teknik ile ülkemizin karşı karşıya olduğu deprem ve yangın tehlikelerine karşı toplumsal risk farkındalığının artırılması amaçlıyoruz” dedi. Gürkan, “30 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Allianz Teknik, uluslararası akreditasyon standartlarına uygun, bu ölçekteki yangın ve deprem testlerini tek bir merkezde toplayan, Türkiye’nin ilk tesisi. Türkiye’deki toplumsal risk farkındalığını artırma konusunda önemli bir adım olarak gördüğümüz merkezimizle deprem ve yangınlara karşı bilgilendirme çalışmaları yapacağız” şeklinde konuştu.
“ALLİANZ TÜRKİYE’Yİ ÖRNEK GÖSTERİYORUZ”
Allianz Grubu’nun faaliyet gösterdiği coğrafyalar içinde Türkiye’nin stratejik bir öneme sahip olduğunu dile getiren Allianz Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sergio Balbinot, “Sigortanın ekonomi içindeki payının ve toplumdaki sigorta bilincinin artırılması açısından da büyük bir potansiyel taşıyan Türkiye, uzun vadeli yatırım ajandamızın ilk sıralarında yer alıyor. 2008 yılından bu yana yaptığımız 1 milyar avroyu aşkın yatırım, bu ülkeye olan inancımızın ve kalıcılığımızın en önemli göstergesi” dedi. Allianz Teknik’in dünyaya örnek gösterilecek bir proje olduğunu vurgulayan Balbinot, “Allianz Türkiye ekibi grubumuza, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu deprem ve yangın tehlikelerine karşı, toplumsal risk farkındalığını artırmak hedefiyle böyle bir merkez kurma önerisinde bulunduğunda fikri heyecanla kabul ettik. Allianz Teknik, Allianz Grubu çatısı altındaki üçüncü test merkezi olma özelliğinin yanı sıra grubun Almanya dışındaki ilk test merkezi. Allianz Teknik ayrıca deprem ve yangın alanlarındaki ilk test merkezi. Faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelere, Allianz Türkiye’nin başarılı finansal sonuçlarının yanı sıra inovasyonda, teknoloji odaklı yeni nesil sigortacılık uygulamalarında, sürdürülebilirlikte sektörüne liderlik etmesini ve iş yapış şekillerindeki çevik yaklaşımını örnek gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.
TÜRK-ALMAN İŞBİRLİĞİNE KATKI SAĞLAYACAK
Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat da yaptığı konuşmada “Kuruluş anlaşmamızda da belirtildiği üzere, Türk ve Alman yükseköğretim geleneklerinin en önemli başarı ve kazanımlarını araştırma ve öğretim alanlarında birleştirmeyi, iki ülke arasındaki bilimsel, iktisadi ve kültürel iş birliğine önemli katkılar vermeyi hedefliyoruz. Bugün birlikte açılışını gerçekleştirdiğimiz test ve eğitim merkezi vesilesiyle Allianz Türkiye ile yaptığımız bu işbirliği de bu hedefler doğrultusunda yürüdüğümüzün önemli bir göstergesidir. Bu merkezi, aynı zamanda üniversite sanayi işbirliğinin de en önemli örneklerinden birisi olarak kabul ediyoruz. Merkezin kurulmasıyla hayata geçirilen her iki kurum arasındaki işbirliğinin bütün alanlara yayılması temel arzumuzdur” şeklinde konuştu.
ALMANYA DIŞINDAKİ İLK TEST MERKEZİ
2500 m2’lik alan üzerine kurulu olan Allianz Teknik, 1400 m2 kapalı alan ve 1100 m2 açık alana sahip. Allianz Teknik, deprem laboratuvarı, deprem eğitim salonu, deprem simülasyonunun da olduğu konferans salonu, edok ve spray odaları, yangın eğitim salonu, yangın pompa odası, duman kaçış simülasyon odası, temiz yangın simülasyonu ve yangına tepki laboratuvarı olmak üzere toplam 10 ana bölümden oluşuyor. Münih’teki iki test merkezinin ardından, Allianz Grubu’nun bünyesinde dünya genelinde üçüncü test merkezi olma özelliğini taşıyan Allianz Teknik, aynı zamanda grubun deprem ve yangın alanlarında hizmet veren dünyadaki ilk test merkezi. Uluslararası akreditasyon standartlarına uygun olan Allianz Teknik’te endüstriye yönelik yürütülecek deprem ve yangın testlerinin yanı sıra sertifikasyon ve eğitim programları hayata geçirilecek. Çatısı altında profesyonel risk danışmanlık hizmeti verilecek olan merkezle, meslek kuruluşları ve üniversitelerle birlikte hareket ederek kamuya ve özel sektöre nitelikli teknisyen ve mühendisler yetiştirilmesine de katkı sağlanması amaçlanıyor. Akademik çalışmalara sunulacak desteğin yanı sıra üniversite öğrencileri için bilimsel programlar, gençler ve çocuklar için ise bilgilendirmeler ve eğitim programları hayata geçirilecek.