Anadolu Efes'ten Rusya hamlesi

Anadolu Efes, ortağı Anheuser Busch (AB) InBev'in Rusya iş kolundaki paylarını satın alacağını buna karşılık Ukrayna iş kolundaki payları da AB InBev'in devralacağını açıkladı. Anlaşma gerekli onayların ardından tamamlanacak. Bu haber akışı sonrası Anadolu Efes hisseleri yüzde 8'e yakın primlenmeyle güne başladı.

Şirketin KAP'a yaptığı açıklamada, Rusya iş kolundaki tüm hisselerin Türkiye'de yerleşik bir grup şirketine devredileceği belirtildi.

Anadolu Efes, Anheuser Busch InBev ile Efes Breweries International B.V.'nin, AB InBev'in AB InBev Efes B.V.'deki kontrol gücü olmayan paylarını satın almasıyla ilgili yeni koşullar üzerinde anlaşmaya vardı.

KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimiz ile Anheuser Busch InBev SA/NV ("AB InBev") arasında Nisan 2022'de başlatılan görüşmelerin ardından, taraflar Efes Breweries International B.V. ("EBI")'nin, AB InBev'in AB InBev Efes B.V.'deki kontrol gücü olmayan paylarını satın almasıyla ilgili yeni koşullar üzerinde anlaşmaya varmıştır. Yeni anlaşmaya göre, Anadolu Efes, AB InBev'in Rusya iş kolundaki payını devralacaktır. AB InBev ise Anadolu Efes'in Ukrayna iş kolundaki payını devralacaktır. Daha önce de belirtildiği gibi, anlaşmanın tamamlanması, belirli koşullara bağlı olup gerekli tüm mercilerden alınacak onaylara tabidir."

Görüşmeler Nisan 2022'de başlamıştı

AB InBev'in, AB InBev Efes BV'deki kontrol gücü olmayan paylarının Anadolu Efes'in yüzde 100 iştiraki olan EBI tarafından satın alınmasına ilişkin olarak Anadolu Efes ile AB InBev arasında aktif görüşmelere başlandığı Nisan 2022'de kamuya duyurulmuştu.

Ardından, tarafların, EBI'nin AB InBev Efes BV'deki AB InBev'in kontrol dışı hisselerini satın alması konusunda anlaşmaya vardığı duyurulmuştu.

Satın alım işleminin ilgili ülkelerdeki mercilerin verecekleri onaylara tabi olduğu duyurulmuş ve yasal süreç 19 Aralık 2023'te başlatılmıştı.

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı Son 10 halka arzın performans tablosu Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri BİST100'de en çok Yükselenler/Düşenler Kilis’e roket düştü