BİST’ten üç hisseye tedbir kararı

BİST’in KAP(Kamuoyu Aydınlatma Platformu)’undan yaptığı bildirimde, üç hisseye tedbir kararı verdiğini açıkladı.

Borsa İstanbul A.Ş. tarafından 14 Mart 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Durukan Şekerleme Sanayi ve Ticaret A.Ş. (DURKN), Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. (OBAMS) ve Dagi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (DAGI) hisselerinde Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında alınan tedbirlere ilişkin açıklama yapıldı.

Durukan Şekerleme Sanayi ve Ticaret A.Ş. (DURKN) ve Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. (OBAMS) için BİST’in yaptığı açıklama şu şekilde:

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında DURKN.E ve OBAMS.E payları 17/03/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 16/04/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Dagi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (DAGI) için BİST’in yaptığı açıklama şu şekilde:

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında DAGI.E paylarında 17/03/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 16/04/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Kaynak:KAP

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BofA'nın bugün en çok alım-satım yaptığı hisseler 2025'te bedelsiz için SPK'ya başvuran şirketler Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri Citi, Erdemir için hedef fiyatını yükseltti