Bitcoin'de yeni rekor beklentisi

5 Kasım'da gerçekleşecek ABD seçimlerine sayılı gün kaldı. Yatırımcılar hangi aday kazanırsa kazansın Bitcoin opsiyonlarındaki yükselişin kaçınılmaz olduğunu düşünüyor. Beklentiler ise Bitcoin'in Kasım sonunda 80 bin doları görerek yeni bir rekor kıracağı yönünde.

Bitcoin opsiyon yatırımcıları, ABD başkanlık seçimlerini kimin kazanacağından bağımsız olarak Bitcoin'in Kasım ayının sonuna kadar 80 bin dolarlık rekor seviyeye ulaşmasını bekliyor.

Kripto aracı kurumu FalconX'in Araştırma Başkanı David Lawant, "Bitcoin'in seçim sonucundan bağımsız olarak iyi performans göstereceğine inanıyorum. Analizimiz, yaklaşan seçimleri çevreleyen opsiyon faaliyetinin belirgin bir yükseliş eğilimi göstermesi" dedi.

Kripto yanlısı olan Cumhuriyetçi aday ve eski Başkan Donald Trump’in yaklaşımı ile Bitcoin ‘Trump ticareti’ olarak görülmeye başlanırken, Demokrat rakibi Başkan Yardımcısı Kamala Harris, sektör için bir düzenleyici çerçeveyi destekleme sözü verdi. Ayrıca, Fed'in daha fazla faiz indirimi söylemi kripto paraların iyimserliğe katkıda bulunuyor.

70 bin dolar test ediliyor

Bitcoin, bu yıl ABD'de başlatılan özel Borsa yatırım fonlarına olan talep konusunda iyimserlikle, Mart ayında 73.798 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

En büyük kripto para birimi, haftanın başında 70 bin dolara yaklaştıktan sonra geri düştü. Bu yıl yaklaşık yüzde 60 yükselen Bitcoin, Çarşamba günü Londra'da sabah 6:03 itibarıyla 67.100 dolardan işlem gördü.

ABD dijital varlık yatırımcılarına takas ve opsiyon gibi türevler sağlayan şirket SwapGlobal'ın Kurucu Ortağı Yev Feldman, "Seçimden sonra aşağı yönlü düşüşler için sınırlı neden var, bu yüzden yükselmesi daha mantıklı" dedi.

BİST’ten üç hisseye tedbir kararı Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri BİST100'de en çok Yükselenler/Düşenler Kilis’e roket düştü BofA'nın bugün en çok satış yaptığı 5 hisse BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse