BofA, FED'in faiz indirimi için tahminini paylaştı

Bank of America (BofA), ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayından itibaren her toplantıda 25 baz puanlık faiz indirimi yapmasını bekliyor. Mart 2025'ten itibaren ise faiz indirimlerinin her çeyrek döneme yayılacağı öngörülüyor.

BofA, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayından başlayarak her toplantıda 25 baz puanlık faiz indirimi yapmasını bekliyor. Bank of America Research tarafından yayınlanan raporda, faiz indirimlerinin sürekli hale gelmesinin beklendiği ifade edildi.

2025'te Daha Yavaş İndirimler Gelebilir
BofA raporuna göre, Fed’in Mart 2025’ten itibaren ise faiz indirim hızını azaltarak her çeyrek dönemde 25 baz puanlık bir adım atacağı öngörülüyor. Bu strateji, uzun vadede daha kademeli bir faiz indirim süreci olacağına işaret ediyor.

FOMC Toplantıları ve Beklentiler
Fed, faiz politikası için önemli kararların alınacağı Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarını 17-18 Eylül, 6-7 Kasım ve 17-18 Aralık tarihlerinde gerçekleştirecek. CME FedWatch verilerine göre, piyasa katılımcıları arasında eylül toplantısında %71 olasılıkla 25 baz puanlık bir faiz indirimi bekleniyor.

Şimşek'ten IBAN açıklaması BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse SPK, 7 şiketin sermaye artırımını onayladı Havacılık hisselerinde hedef fiyatını belirledi! BofA bugün 2.4 milyar liralık net alım yaptı!