BofA: Nvidia hisselerinde yüksek potansiyel

BofA analistleri, Nvidia’nın yapay zeka pazarındaki liderliğiyle hisselerinde %38'lik bir kazanç potansiyeli öngörüyor.

Bank of America (BofA) analistleri, Nvidia hisselerinde gelecekte büyük bir kazanç potansiyeli görmeye devam ediyor. Analistler, Perşembe günü yayınladıkları bir notta, Nvidia’nın hisse senedi fiyat hedefini 165 dolardan 190 dolara yükseltti. Bu artış, Cuma günü yaklaşık 138 dolar olan hisse fiyatına göre %38’lik bir kazanç beklentisini yansıtıyor.

Nvidia’nın bu güçlü büyüme beklentisinin ardında yapay zeka pazarındaki hızlı gelişim yatıyor. Analistler, yapay zeka hızlandırıcı pazarının 2027’ye kadar 280 milyar dolara, uzun vadede ise 400 milyar dolara ulaşabileceğini öngörüyor. Şu anda 45 milyar dolar seviyesinde olan bu pazarın ciddi bir büyüme göstereceği düşünülüyor. Yapay zekanın gelecekte sunduğu fırsatların, Nvidia hisselerinde büyük kazançlar sağlayabileceği vurgulanıyor.

Nvidia’nın, yapay zeka alanında OpenAI, Google ve Meta gibi firmalarla iş birliği yaparak büyük dil modelleri (LLM) geliştirme sürecinde liderliğini pekiştirdiğine dikkat çekiliyor. Bu modellerin giderek daha karmaşık hale gelmesi, Nvidia’nın bilişim ve işlem gücüne olan talebi artırıyor. Yapay zekanın yaygınlaşması ve kurumsal müşterilerle güçlü iş birlikleri de Nvidia’nın pazar liderliğini güçlendiren diğer faktörler arasında yer alıyor.

Finansal açıdan ise Nvidia’nın serbest nakit akışı üretim kapasitesinin güçlü olduğu ve önümüzdeki iki yıl içinde yaklaşık 200 milyar dolar serbest nakit akışı üretebileceği tahmin ediliyor. Şirketin bu yıl hisse değerinde %187 oranında artış yaşadığı belirtilirken, yapay zekaya olan ilginin devam etmesiyle çip hisselerinin yüksek seviyelerde işlem gördüğü ifade ediliyor.

Kaynak: CNBC-E

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! ASELS hissesinde tam 9 kurum hedef fiyat açıkladı! Model portföyünde değişikliğe gitti Aracı kurumların alım-satım yaptığı hisseler