Borsa güne pozitif başladı!

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi haftanın dördüncü işlem gününe yüzde 0,15 primle 9.026,49 puandan başladı

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi haftanın dördüncü işlem gününe yüzde 0,15 primle 9.026,49 puandan başladı

Jeopolitik tarafta yaşanan gelişmelerle başlayan düşüş seyrinin dün devam ettiği görüldü.

Borsa endeksi, dün sert satıcılı seyir izleyerek %3,62 düşüşle 9000 seviyesinin hemen üzerinde bir kapanış gerçekleştirdi.

Kritik 200 günlük hareketli ortalama olan 9500 seviyesinin altında kapanış gerçekleştirdikten sonra satış baskısı daha yoğun hissedildi.

İntegral Yatırım Menkul Değerler'in piyasalara ilişkin değerlendirmesi şu şekilde:

"Jeopolitik risklerin devam etmesi borsa üzerindeki etkisini korumaya devam edebilir. Öte yandan küresel anlamda veri akışı yoğun devam ediyor. Dün gelen ADP istihdam verisinin beklentinin üstünde gelmesi, piyasalarda büyük hareketliliğe neden olmasa da yarın gelecek olan ABD tarım dışı istihdam verisi için bir öngörü sunmuş oldu. Yarın istihdam verisinin beklenti üstü gelmesi durumunda piyasalarda olumsuz algılama olabilir. Ancak bu algılamanın güçlü olması için ABD işsizlik verilerinde de sapmalar olması gerekebilir.

Fed’in faiz indirim sürecinin aksamasına neden olabilecek veriler küresel piyasalarda genel anlamda olumsuz bir hava yaratabilir.

Borsa İstanbul'da teknik açıdan psikolojik olarak 9000 seviyesi önemli olabilir. Bu seviyenin kırılması durumunda 8750 seviyesi destek olarak karşımıza çıkıyor. Diğer yandan bankacılık endeksinde dün %6,58’lik bir düşüş görüldü. Piyasanın bankacılık endeksi öncülüğünde hareket ettiğini görüyoruz. 12800 seviyesi bu anlamda kritik olabilir. Bankacılık endeksinde bu seviyenin üzerinde kalmakta başarılı olunması durumunda bir tepki alımı görebiliriz."

Borsa İstanbul'da 3,5 yıl sonra bir ilk! Bin Bin halka arz detayları açıklandı! BofA'nın bugün en çok satış yaptığı 5 hisse BİST'ten iki hisseye tedbir kararı Ekim ayında temettü verecek şirketler Altınay Savunma'dan 141,5 milyon TL net kar