Borsa İstanbul yeniden 5 bin puanın üzerinde

Tatil etkisiyle işlem hacminin düşük olduğu haftanın ilk işlem gününde Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde pozitif hava var.

Bugün Paskalya tatili nedeniyle Avrupa borsaları kapalı, ancak ABD borsaları açık. Tatil etkisiyle işlem hacminin düşük olduğu haftanın ilk işlem gününde yurt içi piyasalarda yükseliş var.

BORSA TEKRAR 5 BİN PUAN ÜZERİNDE

Geçtiğimiz hafta 4.680 puana gerileyerek Şubat sonrası en düşük seviyeye gerileyen BİST 100, gelen alımlarla haftayı 4.924 puandan kapattı. Endeks bugün %2,5 yükselişle 5.045 puana çıktı ve Nisan ayında aylık bazda pozitif tarafa geçti. BIST 100 endeksi yılın ilk çeyreğinde %12 kayıp vermişti.

DİKKAT ÇEKEN ENDEKSLER

Tüm öncü endekslerin yükseliş yaşadığı borsada bugün telekomünikasyon, inşaat ve elektrik %3 üzeri kazançla en çok yükselen endeksler olurken bankalar da %2 üzeri primle 4.450 puan üzerinde işlem görüyor.

Günün en çok yükselen hisseleri BALAT, MARKA, AZTEK ve GESAN olurken en çok düşenlerde DGGYO ve DERHL} yer alıyor. Son saat itibarıyla borsada işlem hacmi 43 milyar TL. 

Kaynak / Yazar: Deniz Engin

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı Borsa düşüyor, hisse geri alımları artıyor BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! BofA'nın bugün en çok satış yaptığı 5 hisse Model portföyünde değişikliğe gitti