Borsa rekor seviyede, olumlu hava sürüyor

Geçen haftanın son işlem gününü yüzde 1,31 artışla tamamlayan Borsa İstanbul BİST100 endeksi yeni haftaya rekor seviyeden başladı.

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde alıcılı seyir izleyen BIST 100 endeksi, %1,31 artışla 5.626,49 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi.

Endeks bugüne ise son zirve seviyesi 5.704,83 puan rekorunu kırarak gün içerisinde en yüksek 5.725 puana kadar yükseldi.

YENİ KABİNE SONRASI POZİTİF HAVA SÜRÜYOR

Kabine'de Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek'in getirilmesi piyasa tarafından olumlu karşılandı.

Son işlem günü Merkez Bankası’nda yeni Başkan Gaye Erkan olurken, Şahap Kavcıoğlu BDDK Başkanlığı’na ataması takip edildi. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından hazırlanan “Türkiye  Sermaye Piyasası 2022” raporuna göre, Borsa İstanbul, dünyadaki organize borsalar arasında 2022 yılında, dolar bazında yüzde 105 ile en fazla getiriyi sağlayan borsa oldu.

KAR SATIŞLARINA KARŞI TEMKİNLİ OLUNMALI

Gedik Yatırım'ın bugünkü endeks değerlendirmesinde ise şu tespitlerde bulunuldu:

Olası kar satışlarının 5.425 altına sarkması durumunda 5.300 ve 5.200 destekleri gündeme gelebilir. Endeksi güçlü bulmakla beraber, son dönemdeki sert yükselişle tarihi zirvelere yakın bölgede hareket etmesi, kısa vadeli göstergelerin aşırı alım bölgelerine gelmesi endekste kar satışlarına karşı temkinli olmamızı gerektirebilir.

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı Borsa düşüyor, hisse geri alımları artıyor BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! BofA'nın bugün en çok satış yaptığı 5 hisse Model portföyünde değişikliğe gitti