Borsaya vergi, endeksi sert düşürdü

BIST100 Endeksi günü %2,86 düşüşle 10343,31 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 134 milyar 430 milyon TL oldu.

BIST100 Endeksi günü %2,86 azalışla 10343,31 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 134 milyar 430 milyon TL oldu.

BIST 100 endeksi güne alıcılı başladıktan sonra gün boyu sert satışlara maruz kaldı.Endeks, açılışta 10.743 puana kadar yükseldikten sonra Bakan Şimşek’ten gelen açıklamaların ardından yönünü aşağı çevirdi.

Günün öne çıkan başlıkları ise şu şekilde:

Bakan Şimşek: Borsa kazançlarına vergi çalışılıyor

"GYO'ların vergi istisnalarını kaldırmayı düşünüyoruz. Yap-işlet-devret şirketlerine yüzde 30 vergi düşünüyoruz. Kripto varlıkları vergi kapsamına alacağız. Bu pakette değil ama belki bir sonraki pakette Borsa kazançlarının vergilendirilmesini çalışıyoruz."

Citi'den TL'de uzun pozisyon önerisi

Citigroup stratejistleri sıkı para politikası ve cesaret verici ekonomik temeller sebebiyle forward kontratları üzerinden dolara karşı lira uzun pozisyon önerdi. Aralarında Luis Costa’nın da olduğu stratejistler “Kısa USDTRY pozisyonuna yeniden giriyoruz. Uzun EM pozisyonlanmadaki geniş çaplı geri çekilmenin yol açtığı EM carry sepetindeki çözülmenin ardından son dönemde hedefe ulaşmamız sonucu uzun lira pozisyonumuzda azaltmaya gitmiştik” diye yazdı.

Merkez'in rezervleri tarihi seviyesinden döndü

Merkez Bankası'nın brüt rezervleri tarihi zirvesinden gerileyerek 144,1 milyar dolara düştü. Swap hariç net rezervler ise 11,2 milyar dolara indi.

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! ASELS hissesinde tam 9 kurum hedef fiyat açıkladı! Model portföyünde değişikliğe gitti Aracı kurumların alım-satım yaptığı hisseler