Bu hafta iki halka arzın talep toplaması olacak

Geçen hafta Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Koza Polyester ve Cvk Madenin halka arzına onay vermişti. Bu iki şirketin talep toplamaları bu hafta içerisinde gerçekleşecek. İşte detaylar halka arz onayı alan iki şirket Koza Polyester ve Cvk Maden, bu hafta halka arzını gerçekleştirecek.

Koza Polyester San. ve Tic. A.Ş., 3 gün sürecek talep toplama sürecinde 5 - 6 - 7 Nisan tarihleri arasında pay satışı gerçekleştirecek. KOPOL payları, 24,5 TL sabit fiyattan satışa sunulacak olup satılan paylar bireysel yatırımcıya eşit dağıtım yöntemine göre dağıtılacak.

Halka arzda toplamda 44,390,000 TL nominal bedelli pay satışı gerçekleştirilecek olup şirket halka arz ile 23.160.000 TL sermaye artırımına gidecek olup 21.230.000 TL nominal değerli pay ortak satışı olarak halka arz edilecek. Tüm payların satılması durumunda Koza Polyester’in halka arz büyükülüğü 1 milyar TL olacak ve şirket %20,54’lük halka açıklık oranına sahip olacak.

Cvk Maden İşletmeleri halka arz ise 6 ve 7 Nisan tarihlerinde iki gün boyunca gerçekleştirilecek. CVKMD halka arzında 8.400.000 TL nominal değerli pay halka arz edilecek olup şirket, 7.000.000 TL sermaye artırımıyla birlikte ortaklara ait 1.400.000 TL nominal değerli payın satışını gerçekleştirecek.

Cvk Maden İşletmeleri halka arzında 1 TL nominal bedelli paylar, 105 TL sabit fiyattan satışa sunulacak. Satılan paylar ise SPK’nin son düzenlemesinden sonra bireysele eşit dağıtım yöntemine göre dağıtılacak.

Mevcut duruma göre Cvk Maden İşletmeleri halka arz büyüklüğü yaklaşık 882 milyon TL olurken ve böylece şirketin halka açıklık oranı %20 olacak.

Kaynak / Yazar: Günay Caymaz-İnvesting

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı Borsa düşüyor, hisse geri alımları artıyor BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! BofA'nın bugün en çok satış yaptığı 5 hisse Model portföyünde değişikliğe gitti