Carry Trade’de yeni zirve

Yabancı yatırımcıların Türkiye'deki swap pozisyonları, 13 Eylül haftasında hızlı bir artış göstererek 3,1 milyar dolara ulaştı. Aynı dönemde yabancı yatırımcıların Türk bankaları ile gerçekleştirdiği toplam swap miktarı 21 milyar dolar seviyesine yükselerek yeni bir zirveye çıktı.

Son bir haftada Türk bankalarıyla yapılan swap miktarı 3,1 milyar dolar artarak 21 milyar dolarla rekor seviyeye ulaştı. Bu, Mayıs ayından bu yana görülen en hızlı giriş olarak kayıtlara geçti.

13 Eylül haftası, yabancı yatırımcıların tahvil ve carry trade işlemlerinde yoğun giriş yaptığı bir dönem olarak kaydedildi. Bloomberg HT’nin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden yaptığı hesaplamalara göre, bu dönemde Türk bankaları ile yapılan swap işlemlerinde 3,1 milyar dolarlık önemli bir artış yaşandı.

Mayıs ayından bu yana kaydedilen en yüksek giriş olarak dikkat çeken bu hareket, yabancı yatırımcıların Türk piyasalarına olan ilgisinin sürdüğünü gösterdi. Böylece yabancı yatırımcıların toplam swap pozisyonları 21 milyar dolarla rekor seviyeye ulaştı.

Türk Tahvillerine İlgi Artıyor

Son dönemde, yabancı yatırımcılar arasında Türk tahvillerine yönelik olumlu değerlendirmeler de dikkat çekmeye başladı. Deutsche Bank tarafından yayımlanan kapsamlı bir notta, Türk tahvillerindeki rallinin önümüzdeki aylarda da devam etmesinin beklendiği ifade edildi. Deutsche Bank Stratejisti Christian Wietoska ve Ekonomist Yiğit Onay’ın imzasını taşıyan raporda, Türk tahvillerinin "uyku modunda" olduğu belirtilirken, bu durumun ne kadar süreceğinin belirsiz olduğu vurgulandı.

Raporun devamında, yerel tahvillerin Mart ayından bu yana pozitif getiriler sağladığı, ancak döviz carry işlemlerine kıyasla daha düşük performans gösterdiği ifade edildi. Ekonomistler, kısa vadede tahvil getirilerinde de artış yaşandığına dikkat çekerken, uzun vadeli tahvillerde başlangıçta beklentilerin altında kalan performansın toparlanma sinyalleri verdiğini belirtti.

Kaynak: BloombergHT

Şimşek'ten IBAN açıklaması BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Havacılık hisselerinde hedef fiyatını belirledi! BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Sektörüne göre ucuz kalmış şirketler Son 10 halka arzın en çok kazandıran hissesi