Çimsa Çimento (CIMSA) hisse yorumu ve hedef fiyat

Deniz Yatırım hazırladığı raporda Çimsa Çimento (CIMSA) hissesindeki detaylı analizini ve hedef fiyatını yatırımcılarla paylaştı.

Yenilikçi ve verimli ürünler

Globalde yapı malzemeleri sektörünün orta vadede farklı bir noktaya dönüşeceği düşünülmektedir. Bu nedenle eski ürünlerin, ekolojik bakımdan daha verimli malzemelerle değişeceği öngörülmektedir. Ar & Ge çalışmalarını sürdürmekte olan Şirket, halihazırda bu çalışmalarının bazılarını mevcuttaki ürün portföyüne eklemiştir.

 BÜYÜME ODAKLI YATIRIMLAR

Şirket, kapasite artışları ile organik, birleşme & satın alma gibi süreçler ile inorganik büyümesine devam etmektedir. Beyaz çimento alanında Buñol fabirka yatırımı ile kapasite bazında ikinci, CAC (kalsiyum alüminat çimento) alanında 42,5 milyon USD yatırım ilave 66 bin ton’luk kapasite artırımı (toplam 116 bin ton) ile globalde üçüncü pozisyonda konumlanmıştır.

Gri çimento alanında optimizasyon sağlanması amacıyla yurt içindeki varlıklar elden çıkarılırken, Houston’da 600 bin ton ilave kapasite yaratan öğütme tesisi yatırımını 2025 yılında tamamlamayı planlamaktadır. Şirket, önümüzdeki dönemde gerçekleştirmiş olduğu yatırımları devreye alırken, yeni yatırım fırsatlarını araştırmaya devam etmektedir.

SATIŞ YÖNETİMİ

Şirket, elindeki varlıkları değerlendirerek iç/dış talebe göre hızlı aksiyon alabilmektedir. Ek olarak, sadece pazara göre değil, talep edilen ürüne göre de üretimini de hızlı bir şekilde değiştirebilmektedir. Şirket’in sahip olduğu üretim ve dağıtım varlıklarının stratejik olarak limanlara erişim noktalarında konumlandırılması bir başka güçlü yanıdır. Diğer taraftan, satışlarını %99 oranında teminatlı şekilde gerçekleştirerek ticari alacaklarını da güvenceye almaktadır.

FİNANSAL YÖNETİM

Şirket’in karlılığı korumasında en büyük etkenler maliyetlerini yönetirken kullandığı %30’a yakın alternatif yakıt tüketimi ve elektrik giderleri için kullanılan hedge mekanizmasıdır. Net işletme sermayesi yönetiminde de sektörde öncü konumlarda yer alarak nakit akımını güçlendirmektedir.

Şirket, finansal performansıyla net borç/FAVÖK rasyosunu 0,4x (3Ç23) olarak gerçekleştirmiştir. Ayrıca, SBS (Sabancı Building Solutions) tam konsolide şekilde önümüzdeki dönemde finansal tablolarına yansıtılacaktır. SBS finansallarının konsolide edilmesine rağmen net borç/FAVÖK rasyosunun 1,0x’in altında gerçekleşmesi öngörülmektedir.

GENEL DEĞERLENDİRME

Üçüncü çeyrek finansallarının ardından Çimsa için 12-aylık hedef fiyatımızı 43,40 TL, önerimizi de AL olarak belirtmiştik. Hisse, yıl başından itibaren BIST 100 endeksine göre relatif olarak %50 pozitif performans göstermiştir. Geriye dönük verilere göre hisse 9,8x F/K ve 12,0x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem görmektedir.

Şimşek'ten IBAN açıklaması BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Havacılık hisselerinde hedef fiyatını belirledi! BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Sektörüne göre ucuz kalmış şirketler Son 10 halka arzın en çok kazandıran hissesi