Citi, Erdemir (EREGL) için hedef fiyatını yükseltti
Citi bugün yayınladığı rapor ile Erdemir için hedef fiyatını 28 TL'den 30 TL'ye yükseltti ve tasviyesini "AL" olarak sürdürdü.
Citi yaptığı değerlendirmede, "Tahminlerimizi 2024 yılı sonuçları, en son emtia fiyatları ve 2025 yılı için güncellenmiş beklentiler ile güncelliyoruz. Net borç tahminlerimizdeki düşüşle birlikte 25/26/27 için hisse başına kar tahminlerimiz %18/%5/%3 oranında arttı" dedi.
"Erdeir'in ihracat hacmi için Avrupa'daki çelik fiyatlarındaki son artıştan faydalanabileceğini düşünüyoruz" diyen Citi, ayrıca, Türkiye'deki çelik fiyatlarının iyileşen S/D temellerini ve Avrupa fiyatlarına paralel fiyatlandırmayı yansıtması gerektiğine dikkat çekti.
Citi, "Yatırım harcamalarının 2025 yılında daha yüksek seviyelerde kalması muhtemel olsa da, şirketin son iki çeyrekte gerçekleştirdiği sermaye optimizasyonunun net borç pozisyonunu bir miktar sabit tutmaya yardımcı olacağını düşünüyoruz" dedi.
ForInvest Haber Merkezi