Citi'den S&P 500 için kritik uyarı

Citi stratejistleri ABD'de hisse yatırımlarına yönelik pozisyonlanmanın daha önce yüzde 10'luk düşüş yaşanan dönemdeki seviyelere geldiği uyarısında bulundu.

Goldman Sachs'ın ardından bir Wall Street devi daha ABD piyasalarıyla ilgili uyarılarda bulundu.

Citigroup Inc. stratejistlerine göre, ABD'de S&P 500'e yönelik pozisyonlanma daha önce yüzde 10'luk bir düşüşün yaşandığında görülen seviyelere ulaştı.

Chris Montagu liderliğindeki ekip bir notta, endekse bağlı vadeli işlemlerdeki uzun pozisyonların 2023 ortasından bu yana en yüksek seviyede olduğunu ve “özellikle uzatılmış” göründüğünü yazdı.

Notta, “Yatırımcıların pozisyonlarını azaltmaya başlamalarını önermiyoruz, ancak piyasalar bu şekilde uzadığında pozisyon alma riskleri artıyor” ifadeleri yer aldı.
S&P 500, Fed'in yüksek enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağı endişesiyle geçen yıl Ağustos'tan Ekim'e kadar %10 düşmüştü.

Kayıpların en büyük kısmını teknoloji sektöründeki önemli şirketler yaşamış, bu da piyasanın genelindeki düşüşleri şiddetlendirmişti.

Yatırımcılar bu kez makro görünüm konusunda daha iyimserler çünkü Fed, ekonomik büyümenin dirençli olduğu bir dönemde faiz oranlarını düşürmeye başladı. Bu ortamda S&P 500 endeksinde birbirini izleyen rekorlar geldi.

GOLDMAN SACHS DA UYARMIŞTI

Citi'den önce Goldman Sachs da farklı bir uyarıda bulunmuştu.

Goldman Sachs Group stratejistleri, son 10 yılda ortalama üstü performans kaydeden ABD Borsalarının, tahvil gibi diğer varlıkların daha iyi getiri sunması nedeniyle bu yükselişi sürdüremeyeceğini belirtmişti.

Aralarında David Kostin'in de bulunduğu stratejistler tarafından yapılan bir analize göre, S&P 500 endeksinin önümüzdeki 10 yılda sadece yüzde 3'lük yıllıklandırılmış toplam nominal getiri elde etmesi bekleniyor. Bu oran, son 10 yılda yüzde 13, uzun vadeli ortalaması olan yüzde 11'e kıyasla daha düşük.

Stratejistler, S&P 500'ün hazine tahvillerinin gerisinde kalma olasılığını kabaca yüzde 72 olduğunu, 2034 yılına kadar enflasyonun gerisinde kalma olasılığının da yüzde 33 olduğunu düşünüyor.

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı ASELS hissesinde tam 9 kurum hedef fiyat açıkladı! Aracı kurumların alım-satım yaptığı hisseler Son 10 halka arzın performans tablosu Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri