Doğan Holding (DOHOL) detaylı analiz ve hisse yorumu

Tera Yatırım, Doğan Holding için hedef fiyatını 19,30 TL, tavsiyesini ise 'Endeks Üstü Getiri' olarak belirledi.

Tera Yatırım, Doğan Holding için hedef fiyatını 19,30 TL, tavsiyesini ise 'Endeks Üstü Getiri' olarak belirledi.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

Takip ettiğimiz şirketler listesine “Endeks Üstü Getiri” önerisiyle ekliyoruz…

Doğan Holding mevcut NAD'ına göre %50 iskontolu işlem gördüğünü görüyoruz. NAD'ın, hızlı büyüyen işletmelerde kapasite artırımı yatırımları ve istikrarlı büyüyen işletmelerde güçlü nakit akışı yaratmanın yanı sıra yeni yatırımları ve fırsatlar içermesi muhtemel proaktif bir birleşme ve satın alma stratejisinin birleşimi yoluyla büyüme alanı olduğunu düşünüyoruz.

Daha odaklanmış portföy yapısı ve borsada işlem gören şirketlerin artan payı nedeniyle NAD iskontosu da kademeli olarak düşebilir. 12 aylık hedef fiyatımızı %35'lik NAD iskontosu ve %54'lük artış potansiyeli varsayımıyla hisse başına 19,3 TL olarak belirledik. DOHOL şu anda ortalama 3,5x F/K seviyesinde işlem görüyor.

Galatawind ile yenilenebilir enerjide güçlü büyüme beklentisi...

Galatawind, rüzgâr ve güneş santralleriyle tamamen yenilenebilir enerji üreten bir şirkettir. Şirket, %100 yeşil enerji iş modeliyle öne çıkıyor. RES üretiminin %27'si ve GES üretiminin %78'i YEKDEM’e tabidir. Toplam kurulu gücü 291 MW olan Galatawind’in portföyünün %85’i RES, %15’i ise GES’lerden oluşuyor. 9A23'te elektrik üretimi 547 GWh olarak gerçekleşti. Galatawind, 2025 yılı sonuna kadar toplam 85 MW kapasite artışı ve yeni satın almalar yapılacağını belirtti.

2025 yılından sonra ise 2026-2029 yılları arasında toplam 350 MW (300MW RES+50MW GES) depolama tesisinin inşa edilmesi planlanıyor. Batarya depolama tesisleri projesinin yanı sıra Avrupa ülkelerindeki ihaleler, yeni FIT Programları ve Uzun Vadeli PPA'lar ile toplam 300 MW’lık proje için imzalanan iki proje geliştirme sözleşmesi de yurt dışındaki diğer hedefler arasında yer alıyor.

Portföy sadeleştirme stratejisi ve yeni sektörlere giriş...

Yeni sektörlere girmeyi hedefleyen Doğan Holding, sanayi sektöründe faaliyet gösteren bir şirketi satın almak istediğini belirtti. Çelik Halat'ı portföyünden çıkaran Doğan, metal sektörüne odaklanmayacaklarını açıkladı. Yönetim, sürdürülebilirlik yatırımlarının yanı sıra kimya ve makine sektörlerine odaklanan firmalarla da ilgileneceklerini vurguladı. Doğan'ın hedefi, yakın zamanda duyurduğu kimya ve sürdürülebilirlik kriterlerini karşılayan Gama Recycle yatırımının ardından bu yıl portföyüne en az bir şirket daha eklemek. Yeni yatırımın makine sektöründeki bir firma olabileceğine inanıyoruz.

2027 yılına kadar 4,0 milyar ABD Doları NAV hedefi...

Doğan Holding'in gelecek hedefi, stratejik konumdaki her şirketin aktif değerini 1 milyar ABD dolarına çıkarmaktır. Stratejik hedefleri doğrultusunda Hepiyi, Galatawind, Doğan Trend, Karel, Gama Recycle, Sesa Ambalaj ve D Yatırım Bankası gibi iştiraklerine odaklanmayı, aynı zamanda stratejik planlarına uygun yeni şirketleri portföylerine eklemeyi hedefliyorlar.

Performansı ve büyüme potansiyeli yüksek şirketlerin halka arz ihtimali…

Doğan Holding, potansiyeli ve performansı yüksek şirketlerinden bir veya birkaçını halka arz edebilir. Hepiyi, Doğan Trend ve Daiichi'nin halka arza en yakın şirketler olabileceğini düşünüyoruz. Olası bir Daiichi halka arzından elde edilecek gelirler, Karel'in bilançosunu iyileştirmek için kullanılabilir.

Riskler…

Temel riskler, elektrik piyasasında fiyatların düzenlenmesi, otomotiv sektöründe beklenenden fazla düşüş ve potansiyel birleşme ve satın almalarda fazla ödeme yapılmasıyla ilgili olabilir.

Rapora ulaşmak için tıklayın...

Şimşek'ten IBAN açıklaması BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Havacılık hisselerinde hedef fiyatını belirledi! BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Sektörüne göre ucuz kalmış şirketler Son 10 halka arzın en çok kazandıran hissesi