Dünya Bankası Başkanı Banga'dan borç affı vurgusu

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, borç sıkıntısı çeken yoksul ülkeler için daha fazla borç affı çağrısında bulundu.

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, borç sıkıntısı yaşayan yoksul ülkeler için daha fazla borç affının gerekliliğini vurguladı. Banga, perşembe günü gazetecilerle yaptığı bir görüşmede, Dünya Bankası'nın kalkınma sonuçlarını iyileştirmek amacıyla hizmet maliyetlerini azaltma çabalarına öncelik verdiğini belirtti.

Dünya Bankası, borç yükü altında olan Zambiya, Çad, Etiyopya ve Gana gibi ülkeler için milyarlarca dolarlık hibe ve indirimli kredi sağlayarak borç hafifletme sürecine katkıda bulundu. Banga, toplam yardım miktarının 16 ile 17 milyar dolar arasında olduğunu açıkladı. “Aslında yaptığımız şey, bunu bir borç affı ya da hibe olarak sunarak, ihtiyaç duydukları can simidini sağlamaktır,” dedi.

Banga, Dünya Bankası'nın borç hafifletme konusunda üzerine düşeni yaptığını, ancak ikili alacaklılardan daha fazla borç affının da kritik önemde olduğunu vurguladı. Dünya Bankası, borç-kalkınma takasları gibi stratejiler üzerinde çalışarak, borçları yeniden yapılandırmayı ve bu süreçte hizmet maliyetlerini azaltarak kalkınma girişimlerine destek olmayı amaçlıyor.

Bu açıklamalar, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nun gelecek hafta yapılacak yıllık toplantıları öncesinde geldi. Banga, isim vermemekle birlikte, bazı alacaklıların borç ana parasında indirime gitme konusunda yavaş davrandığını ve bu ülkelerin borç affına daha aktif katılım sağlaması gerektiğini belirtti. Dünya Bankası'nın öncelikli hedefi, fonların borç ödemelerinden sağlık, eğitim ve kalkınma gibi kritik alanlara aktarılmasını sağlayacak çözümler bulmak.

Kaynak: Investing & Reuters

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! ASELS hissesinde tam 9 kurum hedef fiyat açıkladı! Model portföyünde değişikliğe gitti Aracı kurumların alım-satım yaptığı hisseler