Enflasyon azaldı, iş piyasası dengeleniyor

ABD Merkez Bankası (Fed), enflasyonun azaldığını ve iş piyasasının dengelenmeye devam ettiğini Kongre raporunda açıkladı.

ABD Merkez Bankası (Fed), Cuma günü yayınladığı Kongre raporunda, enflasyonun azaldığını ve iş piyasasının COVID-19 salgınının ABD ekonomisini altüst etmesinden önce görülen "sıkı ama aşırı ısınmamış" duruma döndüğünü açıkladı. Raporda, sağlık krizinin ardından daha normal ekonomik koşulların istikrarlı bir şekilde ortaya çıktığı belirtildi.

Fed'in son Para Politikası Raporu'nda, "Enflasyon geçen yıl önemli ölçüde azaldı ve bu yıl da şimdiye kadar mütevazı bir ilerleme kaydetti" denildi. Ayrıca konut hizmetleri gibi kilit alanlarda fiyat artış hızının sağlık krizinden önceki seviyeye dönmesinin zaman meselesi olduğuna dikkat çekildi.

Raporda, "İş piyasası bu yılın ilk yarısında yeniden dengelenmeye devam etti" ifadesi yer aldı. Ekonomideki birçok sektörde iş ilanlarının azalmasıyla işgücü talebinin düştüğü ve güçlü göç hızıyla desteklenen işgücü arzının arttığı belirtildi. İşgücü talebi ile arz arasındaki dengenin, pandemiden hemen önceki döneme benzer olduğu ve nominal ücret artışının yavaşlamaya devam ettiği vurgulandı.

İş büyümesi yavaşlarken, işsizlik oranı geçen Temmuz ayındaki yüzde 3,5'ten Haziran ayındaki yüzde 4,1'e yükseldi. Fed'in tercih ettiği Kişisel Tüketim Harcamaları Fiyat Endeksi'ne göre enflasyon yüzde 2,6 civarında seyrediyor.

Kaynak:CNBC-E

Borsa İstanbul'da 3,5 yıl sonra bir ilk! Bin Bin halka arz detayları açıklandı! THY’den pay geri alımı! Gedik Yatırım 3 hisseyi model portföyünden çıkardı BofA'nın bugün en çok satış yaptığı 5 hisse SPK'dan 2 şirkete bedelsiz sermaye artış izni