Enka İnşaat hisse yorumu: Hedef fiyatı verdi

Alnus Yatırım, dün bilançolarını açıklayan Enka İnşaat için bir hisse analiz raporu paylaştı.

Şirketin 2023 mali yılına ilişkin finansal raporları açıklandı. Şirketin büyük oranda yurt dışı satış hasılatındaki artışın desteğiyle senelik bazda 14,9 milyar TL (%24,1) tutarında bir artışla hasılatı 76,7 milyar TL'ye ulaştı. Ancak, satışların maliyetindeki 13,3 milyar TL'lik artış nedeniyle, şirketin brüt karındaki artış miktarı yaklaşık olarak 1,58 milyar TL civarında (%11) oldu.

ESAS FAALİYET KARINDA ARTIŞ

Şirketin faaliyet giderleri (genel yönetim, pazarlama-satış-dağıtım ve araştırma-geliştirme) geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık %110 artarken, diğer net esas faaliyet gelirleri kaleminde 911 milyon TL'lik bir artış gözlendi. Bu gelişmeler sonucunda, şirketin esas faaliyet karında 713 milyon TL (%5,82) ve FAVÖK'te 1,07 milyar TL civarında (%7,68) bir artış ortaya çıktı.

Öte yandan, önceki yılın büyük oranda finansal yatırımlar değer azalışları kaynaklı olarak 9,55 milyar TL civarında net yatırım faaliyet gideri yazan şirket, bu yıl finansal yatırımların değer artışları ve menkul kıymet alım-satım karı kaynaklı olarak 8,69 milyar TL net yatırım faaliyet geliri kaydetti.

Şirketin net finansman gelirleri kalemi önceki döneme göre 697,8 milyon TL civarında azaldı. Tüm bu finansal sonuçlarla birlikte, şirketin dönem net karı %765,2 artarak 15,0 milyar TL'ye yükseldi.

Şirketin 2023 yılındaki faaliyetlerinde, inşaat işkolunda %60'lık pay sahibi olurken, enerji işkolundaki payı %21,7 olarak gerçekleşti. Gayrimenkul kiralama ve ticaret iş kollarının senelik satış gelirlerinde ise sırasıyla %37,4 ve %48,4 oranında artış yaşandı.

2024 yılında, şirketin önemli projeleri tamamlaması bekleniyor. Bu projeler arasında Tengizchevroil'in işveren statüsünde olduğu Ana Bakım ve Onarım İşleri, ExxonMobil Irak Limited'e ait West Qurna Yağlı Su Arıtma 2 Tesisi, Misurata şirketine ait 650MW Basit Çevrim Elektrik Santrali gibi önemli projeler bulunuyor. Ayrıca, çeşitli grup şirketlerinin de 2024 yılında sona ermesi beklenen projeleri devam etmektedir.

Alnus Yatırım, 12 aylık periyodu kapsayan hisse hedef fiyatını "NÖTR" tavsiyesi ile 45,50 TL olarak belirlendi.

Şimşek'ten IBAN açıklaması BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Havacılık hisselerinde hedef fiyatını belirledi! BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Sektörüne göre ucuz kalmış şirketler Son 10 halka arzın en çok kazandıran hissesi