Erdoğan: Fiyat köpüğü yavaş yavaş ortadan kalkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası gündeme ve ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda, fiyat artışlarına karşı alınan önlemlerin etkisini göstermeye başladığını belirterek, "Fiyat köpüğünün yavaş yavaş ortadan kalktığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu süreç daha da hızlanacaktır" dedi. Erdoğan, fırsatçılık ve fahiş fiyat artışlarına karşı denetimlerin artırılacağını vurguladı.

Yerel Kalkınma Hamlesi Geliyor

Erdoğan, özel sektör için yerel kalkınma hamlesi teşvik programının önümüzdeki haftalarda ilan edileceğini duyurdu. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Konya Ovası'na özel odaklanacak projeler kapsamında, sulama yatırımlarının tamamlanması, akıllı tarım uygulamalarına geçilmesi ve turizm gelirlerinin artırılması hedefleniyor.

Fırsatçılıkla Mücadelede Sıkı Denetimler

Cumhurbaşkanı, ülke genelinde ticari hayatı zorlaştıran fırsatçılara karşı alınan tedbirlerin devam edeceğini, etiket ve fiyat manipülasyonlarına karşı denetimlerin sıklaştırılacağını ifade etti.

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! ASELS hissesinde tam 9 kurum hedef fiyat açıkladı! Model portföyünde değişikliğe gitti Aracı kurumların alım-satım yaptığı hisseler