'Fed'den iki toplantıda 50 baz puan indirim'

Reuters'ın 107 ekonomistle yaptığı ankete göre, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yılın kalan iki toplantısında 25'er baz puan indirime gitmesi bekleniyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed), son toplantıda 50 baz puanlık indirime gitmesi sonrası yılın kalanında ne yapacağı merak ediliyor.

Reuters tarafından yapılan bir ankete katılan 100'den fazla ekonomistin büyük çoğunluğuna göre, ABD Merkez Bankası federal fon oranını hem kasım hem de aralık aylarında 25 baz puan indirecek.

Ekonomistlerin dörtte üçünden fazlası, 107 ekonomistin 86'sı, faizlerin bu yıl 50 baz puan daha düşerek kasım ve aralık toplantılarında çeyrek puanlık indirimlerle yüzde 4,25-yüzde 4,50 aralığına gerileyeceğini öngördü. Bu, piyasalar tarafından fiyatlanan kümülatif 75 baz puandan daha düşük ancak Fed'in kendi projeksiyonlarının medyanı ile uyumlu.

16 ekonomist Fed'in bu yıl 75 baz puan daha kesintiye gideceğini öngörürken, beş ekonomist sadece 25 baz puan kesintiye gideceğini öngördü.

Ankette, 2025'in ilk çeyreğinde 50 baz puan, sonraki iki çeyrekte ise 25 baz puan indirim bekleniyor. Gelecek yıl toplam 100 baz puanlık indirimle faizin yüzde 3,25-yüzde 3,50 aralığına çekilmesi öngörülüyor.

Kaynak: CNBC-e

Şimşek'ten IBAN açıklaması BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Havacılık hisselerinde hedef fiyatını belirledi! BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Sektörüne göre ucuz kalmış şirketler Son 10 halka arzın en çok kazandıran hissesi