FED'in faiz indiriminden Harris memnun, Trump tepkili

ABD Merkez Bankası (FED), dört yıl aradan sonra 50 baz puan ile ilk faiz indirimini gerçekleştirdi. Bu karar ABD başkan adayları Donald Trump ve Kamala Harris tarafından farklı yorumlandı.

Kamala Harris, Fed'in faiz indiriminin orta sınıf için maliyetleri düşüreceğini savunarak, ekonomik politikasını desteklemek için bu kararı memnuniyetle karşıladı. Donald Trump ise Fed'in faiz indirimi kararının zamanlamasını eleştirerek, bunun siyasi amaçlı olabileceğini ve Harris'in kampanyasına avantaj sağlayabileceğini öne sürdü.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını yarım puan düşürme kararı, 2024 başkanlık yarışında büyük yankı uyandırdı. Bloomberg News'de yer alan habere göre Demokrat aday Kamala Harris, bu hamleyi orta sınıf aileler için bir nimet olarak değerlendirirken, Cumhuriyetçi aday Donald Trump, indirimin siyasi amaçlı olabileceğini öne sürdü.

Harris, yaptığı açıklamada, bu kararı yüksek fiyatların yükünü çeken Amerikalılar için memnuniyet verici bir haber olarak nitelendirdi ve Başkan olarak en büyük önceliğinin sağlık hizmetleri, konut ve gıda gibi temel ihtiyaçların maliyetlerini düşürmek olacağını vurguladı. Harris ayrıca, Trump’ın vergi indirim planlarının aileler için maliyetleri artıracağını belirtti.

Trump ise, Manhattan'da bir kampanya etkinliğinde yaptığı konuşmada, faiz indirimi kararını "çok sıra dışı bir rakam" olarak nitelendirdi ve bu kararın ekonominin kötü durumda olduğunu ya da siyasi oyunların oynandığını gösterdiğini savundu. Trump, Fed'in bu hamlesinin rakibi için kötü haber olduğunu vurguladı.

Kaynak: cnbce.com

Şimşek'ten IBAN açıklaması BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Havacılık hisselerinde hedef fiyatını belirledi! Sektörüne göre ucuz kalmış şirketler Son 10 halka arzın en çok kazandıran hissesi Oba Makarna'dan yaşanan patlamayla ilgili açıklama