Fitch'ten Türk bankaları değerlendirmesi

Fitch Ratings Bankalar Direktörü Ahmet Kılınç, Türk bankalarının dış finansman risklerinin azaldığını ve sermaye rasyolarının makul seviyede olduğunu belirtti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk bankalarına yönelik yeni bir değerlendirme yaptı. Fitch Ratings Bankalar Direktörü Ahmet Kılınç, Türk bankalarının dış finansman kaynaklı risklerinin azaldığını açıkladı.

Kılınç'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Son dönemde yoğun şekilde bir ihraç öngörmüyoruz, ancak bankaların fırsat kollayarak uygun ortamda ihraç yapmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Bankaların sermaye rasyolarının makul seviyede ve yeterli olduğunu görüyoruz.

Yeni yapılan sermaye benzeri kredi ihraçlarının sermayeyi desteklediğini ve bu durumun, kurda olası bir yükselişe karşı kısmi hedge görevi gördüğünü belirtiyoruz.

Türkiye'de bu yıl yüzde 2,8 büyüme öngörüyoruz ancak ilk çeyrekteki güçlü büyüme, yıl sonu büyüme beklentimizi yukarı çekebilir."

Şimşek'ten IBAN açıklaması BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse SPK, 7 şiketin sermaye artırımını onayladı Havacılık hisselerinde hedef fiyatını belirledi! Sektörüne göre ucuz kalmış şirketler Son 10 halka arzın en çok kazandıran hissesi