Garanti BBVA, eurobond ihracında 750 milyon dolar borçlandı

Garanti BBVA (GARAN), 10 yıl vadeli ve 5 yıldan sonra erken itfa özelliğine sahip dolar cinsi tahvil ihracına 750 milyon dolar borçlanırken, ihraçta nihai getiri yüzde 8,125 oldu.

IFR'da yer alan ve bankacılık kaynaklarına dayandırılan habere göre dün tamamlanan ihraca 1.50 milyar doların üzerinde talep geldi.

İhraçta ilk getiri beklentisi yüzde 8,375'li seviyelerde belirlenmişti.

Garanti Bankası'dan KAP'a yapılan açıklamaya göre, yurt dışında yerleşik kurumsal yatırımcılara dolar cinsinden sermaye benzeri tahvil ihracı için Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A, Citigroup Global Markets, Standard Chartered Bank, Abu Dhabi Commercial Bank P.J.S.C., Emirates NBD Bank PJSC, Mizuho International, SMBC Nikko Capital Markets ve Societe Generale yetkilendirmişti.

Garanti BBVA ayrıca ikincil piyasada işlem gören 750 milyon dolar nominal değerli 2027 vadeli tahvilin geri alımı için de bankalara Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A., Standard Chartered'e yetki verdiğini açıklamıştı.

Kaynak: CNBC-e

Tüpraş (TUPRS) bilanço tarihi açıklandı BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST 100'de dün en çok artanlar/düşenler Yabancı girişi olan BIST hisseleri Yabancı yatırımcının radarındaki hisseler Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri