Göknur Gıda (GOKNR) detaylı bilanço analizi ve hisse yorumu

Borsa İstanbul'da üçüncü çeyrek bilanço dönemi geçtiğimiz günlerde sona erdi. Göknur Gıda (GOKNR) detaylı analiz ve hisse yorumunu sizler için derledik.

Şirket bu yıl ilk yarı ortası gibi halka arz olurken varlıklarını stabil arttırmaya devam ediyor. Dönen varlıkları son çeyrekte +217 MTL arttırırken totalde 4 Mia TL büyüklüğe ulaşıyor. Bunun kırılımında ise özellikle ticari alacaklar ki gıda sektörün alacak borç kısmı genelde vadeye yayıldığı için bu kalem ağırlık kazanır. Tabi artış ivmesi de şirketin ticari gelişimi açısından işlerinin arttığını bize gösteriyor.

Bir diğer önemli kalem ise stoklar olarak yansıyor. Burada ise ilk madde malzeme ile mamül stokları ana kısmı oluşturuyor zaten ürünler ticari mala çevrilmesiyle satışa gönderiliyor. Açıkçası özellikle pandemi sonrası başlayan gıda konjonktürü şirketlerin üretimi yetiştirememesi olarak devam ediyor. Talep gerek yurt içi gerek yurt dışı tarafta agresif ilerliyor. Keza Göknur Gıda cirosunun büyük çoğunluğu %79 oranında ihracat olarak gerçekleşiyor.

Duran varlıklar tarafında ise seviyeler aynı seviyede ilerliyor. Totalde ise 977 MTL duran varlıkları bulunuyor. Burada tabi şirket üretim kapasitesinin yeterli olması ilgili kalem için yeterli olurken var olan tesislerini modernleştirmesi ve dikkatimi ayrıca çekti iş süreçlerinin verimliliğini arttırmak adına yazılım şirketi satın alımı şirketin işine gösterdiği gelişim hamlelerinin netliğini bize gösteriyor.

Sermaye tarafında ise ağırlıklı dönem net karından gelen artışla ilgili kısmın sermayeye aktarılması sonu büyümesi devam ediyor. Bakınız yılın ilk çeyreği sermayesini 776 arttıran şirketi ikinci çeyrekte 488 ve son çeyrekte 284 Mtl artış sağlıyor. Böylece total sermaye büyüklüğü 2.6 Mia TL seviyesine çıkıyor.