Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde: 

BEYAZ: Beyaz Filo, 2024 yılı ilk yarısında Peugeot, Opel, Citroen, DS, Renault, ve Dacia markalarıyla 9.309 adet sıfır km araç satışı gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre %39,73 artış gösterdi. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarındaki payını %1,61'e, yetkili satıcısı olduğu markalar içindeki payını ise %5,32'ye yükseltti.

DGNMO: Doğanlar Mobilya, 41,2 milyon TL tutarında sözleşme imzaladı. Tutar düşük montanlı.

FRIGO: Frigo, 1Ç24 finansal sonuçlarını 14 milyon TL zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde 13 milyon TL zarar ile açıklamıştı.

ICUGS: ICU Girişim Sermayesi, bağlı ortaklığı Netsafe Teknolojik Yatırımlar A.Ş.’nin, stratejik ortak bulunamaması nedeniyle Roboair Inc.’deki hisselerini geri satım opsiyonunu kullanarak 2mn USD bedelle Regency Private Equity Partners LP’ye devrettiğini ve tutarın tahsil edildiğini duyurdu.

THYAO: Türk Hava Yolları, filosundaki A320/321NEO uçaklarının motor kaynaklı operasyonel sorunlarını azaltmak için International Aero Engines (IAE) ile olan satın alma ve bakım anlaşmalarını revize ederek, oluşan zararların tazminine yönelik uzlaşmaya varıldığını duyurdu.

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! ASELS hissesinde tam 9 kurum hedef fiyat açıkladı! Model portföyünde değişikliğe gitti Aracı kurumların alım-satım yaptığı hisseler