Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

BMSTL: Birleşik Metal Sanayi, Nuh Tel Sanayi A.Ş.'ye ait fabrika kiralama ve makine alımına yönelik imzalanan ön protokolü, işyeri ruhsatlandırma sorunları nedeniyle feshettiğini bildirdi. Şirket, bahsi geçen ve feshedilen yatırımının yerine, 2 adet tel çekme makinası alımı için 1 milyon USD'ye kadar yatırım yapacağını duyurdu. Bu yatırımın 2025 Temmuz'da tamamlanması bekleniyor ve 5 yıllık süreçte 36 bin ton üretim artışı, 4.3 milyon USD FAVÖK ve toplamda 41 milyon USD ciro yaratması öngörülüyor.

ESCOM: Escort Teknoloji, %1,310 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı aldığını açıkladı.

KARTN: Kartonsan, %100'üne sahip olduğu Dönkasan Dönüştürülen Atık Kağıt ile birleştirilmesine onay verilmesi için SPK’ya başvurduğunu açıkladı.

KAYSE (Negatif): Kayseri Şeker 01.05.2024-31.07.2024 Özel Hesap Dönemi 1. çeyrek finansal sonuçlarını 998 milyon TL net zarar ile açıkladı. 2023’de aynı hesap döneminde 1,9 milyar TL net zarar açıklamıştı. Net satışlar ise 4,3 milyar TL oldu geçen sene aynı dönemde 6,5 milyar TL net satış kaydedilmişti.

ORGE: Orge Enerji, Lixhium Bilişim Hizmetleri'nin %15 hissesini 10 milyon TL bedel ile satın almak için sözleşme imzaladığını duyurdu. Anlaşma kapsamında şirket, performans kriterlerine bağlı olarak sonraki 2 yılda %20 ilave pay alım opsiyonuna sahiptir.

OTKAR: Otokar Otomotiv, 3Ç24 finansal sonuçlarını 1 Kasım 2024 tarihinde kamuya açıklayacağını duyurdu.

PASEU: Pasifik Eurasia, Türkiye'den Avrupa'ya ilk blok treninin sevkiyatını gerçekleştirdi. Şirket, yıllık 600 milyon Euro değerinde 750 bin ton ihracat yükü taşımayı planlıyor.

TKNSA: Teknosa, 3. çeyrek finansallarını 30 Ekim tarihinde açıklayacağını duyurdu.

VKGYO: Vakıf GMYO 2023 yılı entegre faaliyet raporunu yayınladı buna göre devam eden projelerde ilerleme oranları; IUFM - %99,46, Tablo Adalar - %99,18 ve Cubes Ankara - %88,97 seviyesinde açıklandı.

YEOTK: YEO Teknoloji'nin %51 hissesine sahip olduğu DEFIC Globe'un Romanya'daki 129 MWp kapasiteli iki güneş santraline yönelik yatırım anlaşması kapsamında, SEP (Shanghai Electric Power Co Ltd) ile iş birliğine gidildi. Santrallerin anahtar teslim inşaatı için EUR 65,8 milyon tutarında sözleşme imzalandı. DEFIC’in payı %25 olarak açıklandı. YEO Teknoloji’nin payı ise 8,4 milyon EUR düzeyinde gerçekleşecek

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! ASELS hissesinde tam 9 kurum hedef fiyat açıkladı! Model portföyünde değişikliğe gitti Aracı kurumların alım-satım yaptığı hisseler