Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi günü %1,12 (109,03 puan) düşüşle 9.577,46 puandan kapattı. İşlem hacmi 64,622 milyar TL oldu. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,89 artıda 9.758,14 puandan tamamladı. Endekste işlem hacmi 69,7 milyar TL oldu.

Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı. İşte öne çıkan gelişmeler...

Günün öne çıkan haber başlıkları şu şekilde:

Morgan Stanley'den dikkat çeken TCMB analizi
Morgan Stanley, TCMB’nin eylül PPK toplantısında temkinli bir yaklaşım ortaya koymasını beklediğini söyledi. Banka ayrıca 2025 asgari ücret maaş zammındaki belirsizliğe de vurgu yaptı.

Oba Makarna hisselerinde sert düşüş
Geçtiğimiz Cumartesi günü Sakarya’daki fabrikasında patlama meydana gelen Oba Makarna hisselerinde hisse geri alım kararına rağmen sert düşüş yaşandı. Şirketin hisseleri seans açılışında yüzde 8’in üzerinde değer kaybı yaşarken, daha sonra satışlar derinleşti ve hisse taban seviyesine yakın kapadı. (Yüzde -9,35 / 32,18 TL)

BofA'dan TCMB değerlendirmesi: 'Aralık ayında faiz indirimi bekliyoruz'
BofA Merrill Lynch Türkiye Ekonomisti Zümrüt İmamoğlu, BofA'nın TCMB'nin faiz kararına ilişkin beklentisini paylaşırken, Merkez Bankası'nın rezervlerinin güçlü olduğunun altını çizerek, kur şoku beklemediğini söyledi.

Havacılık hisselerinde hedef fiyatını açıkladı
İnfo Yatırım havacılık sektörü analiz raporunu bugün yayımladı. Öte yandan aracı kurum Pegasus (PGSUS) ve Türk Hava Yolları (THYAO) hisselerinde hedef fiyatını da belirledi. 

"Türk Hava Yolları’nı (THYAO) 490,00 TL Hedef Fiyat ve %71 getiri potansiyeli ile araştırma (coverage) listemize ekliyoruz.

Pegasus Hava Taşımacılığı’nı (PGSUS) 384,40 TL Hedef Fiyat ve %61 getiri potansiyeli ile araştırma (coverage) listemize ekliyoruz."

Goldman Sachs'tan altın tahmini
ABD'li uluslararası yatırım bankacılığı devlerinden Goldman Sachs, yayımladığı notta, ons altın fiyatının gelecek yılın başında 2700 doları göreceği tahminini açıkladı.

Şimşek'ten IBAN açıklaması BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse SPK, 7 şiketin sermaye artırımını onayladı Havacılık hisselerinde hedef fiyatını belirledi! Sektörüne göre ucuz kalmış şirketler Son 10 halka arzın en çok kazandıran hissesi