Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri

Borsa İstanbul BİST100 endeksi haftanın ikinci işlem gününü yüzde 1,44 artıda 10.029,73 puandan kapadı. İşlem hacmi 101,313 milyar TL oldu.

Borsa İstanbul BİST100 endeksi haftanın ikinci işlem gününü yüzde 1,44 artıda 10.029,73 puandan kapadı. İşlem hacmi 101,313 milyar TL oldu.

Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

İşte öne çıkan gelişmeler:

Yılmaz: Borsa ve kripto vergileri gündemimizden düştü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu yıl için yeni bir vergi paketinin söz konusu olmayacağını, borsa ve kripto vergilerinin de gündemlerinden düştüğünü ifade etti.

Şimşek, ABD'li yatırımcılarla bir araya geldi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'nin önde gelen yatırımcılarıyla görüştü. Alınan bilgiye göre, Mehmet Şimşek, ABD'nin önde gelen bankalarından Citibank'ın ev sahipliğinde düzenlenen 3 ayrı yatırımcı toplantısına katıldı. Toplantılarda, ABD'nin önde gelen portföy yönetim şirketlerinin kıdemli fon yöneticileri ve ekonomistleri yer aldı. Citibank'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantılarda, ABD'nin önde gelen portföy yönetim şirketlerinin kıdemli fon yöneticileri ve ekonomistleriyle bir araya gelen Şimşek, Türkiye'nin ekonomi programındaki gelişmeleri ve gelecekteki hedeflerini paylaştı.

Fitch'ten Türkiye analizi: Katı enflasyon risk faktörü
Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, Türkiye'de para politikasının tersine dönme riski ve erken politika gevşemesi riski bulunduğunu söyledi. Morales, "Sıkı parasal şartların Merkez Bankası'nın önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde faiz indirimine başlayana kadar devam etmesini bekliyoruz" dedi.

Gecelik faiz politika faizini yeniden aştı
Merkez Bankası'nın likidite fazlasını azaltmayı amaçlayan yeni adımlarının ardından gecelik faiz yeniden politika faizinin üzerine çıktı. Geçen hafta gecelik faiz en düşük yüzde 47,05'e kadar gerilerken, dün itibarıyla yüzde 50,2'ye yükseldi.

Ons ve gram altın yeni rekorunu kırdı
Ons altın bu sabah 2637,48 dolar ile yeni bir rekor kırarken onstaki yükselişle beraber gram altın da 2 bin 897 lira 11 kuruşla rekorunu yeniledi.

Çin MB zorunlu karşılık oranlarını düşürdü
Çin Merkez Bankası, özellikle emlak sektöründeki gerilemeyle mücadele ederek durgun ekonomiyi canlandırmayı amaçlayan bir dizi önlem açıkladı. Çin MB Başkanı Pan Gongsheng, bankalar için zorunlu karşılıkların 50 baz puan düşürüleceğini ve bunu başka indirimlerle takip edeceğini söyledi.

Bugün yayınlanan hisse raporları:

- Alnus Yatırım, KMPUR-Kimpur için hedef fiyatını 41,75 TL'den 35 TL'ye düşürdü, tavsiyesini "al" olarak korudu.

- Deniz Yatırım, PETKM-Petkim için hedef fiyatını 22 TL, tavsiyesini "tut" olarak korudu.

BofA'nın dün en çok alım yaptığı 5 hisse BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Yabancı oranı sürekli artan hisseler BofA'nın bugün en çok satış yaptığı 5 hisse Bu hafta temettü ödemesi yapacak şirketler Bir hisse bir analiz: Koza Altın