Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi günü yüzde 0,62 düşüşle 9.829,19 puandan kapadı. İşlem hacmi 88.4 milyar TL oldu. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi günü yüzde 0,62 düşüşle 9.829,19 puandan kapadı. İşlem hacmi 88.4 milyar TL oldu.

Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

İşte öne çıkan gelişmeler:

Şimşek: Dış finansmanda iki önemli işlem yaptık
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 3,5 milyar dolarlık tahvil ihracına ilişkin "10 yıl vadeli 3,5 milyar dolar tutarında tahvil ihracını tamamladık. 2025 yıl sonuna kadar gerçekleşecek yaklaşık 1,9 milyar dolar anapara geri ödemesi 2035 yılına ötelendi" ifadelerini kullandı.

TCMB rezervleri rekor seviyeyi gördü
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri geçen hafta 2 milyar 742 milyon dolar artışla rekor seviyeye yükseldi.

HSBC, BIST 100'deki düşüşü 'alım fırsatı' görüyor
Uluslararası banka HSBC, gelişmekte olan piyasalara yönelik çeyreklik bazda hazırlanan hisse analizinde Türkiye için tavsiyesini 'ağırlık üstü' olarak korudu. Banka, Türkiye'de borsada yaşanan son hareketlerin alım fırsatı verdiği görüşünü savundu.

BofA, TCMB'nin faiz indirimi için tarih verdi
Türkiye yönelik bir rapor paylaşan Bank Of America (BofA), TCMB'nin ilk faiz indiriminin Aralık ayında, 250 baz puan olacağını öngörüyor.

Yabancı 1 haftada 96,1 milyon dolarlık hisse aldı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklanan verilere göre yabancı yatırımcı 20 Eylül haftasında 96,1 milyon dolarlık net hisse alışı yaptı.

ABD ikinci çeyrekte beklentilere paralel büyüdü
ABD ekonomisi, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3 büyüdü. Beklenti büyümenin yüzde 3 olacağı yönündeydi.

BofA'nın dün en çok alım yaptığı 5 hisse BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Yabancı oranı sürekli artan hisseler BofA'nın bugün en çok satış yaptığı 5 hisse Bu hafta temettü ödemesi yapacak şirketler Bir hisse bir analiz: Koza Altın