Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri

BIST100 günü (%3,62) 338,35 puan düşüşle 9.012,87 puandan kapattı. İşlem hacmi 83,6 milyar TL oldu. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

BIST100 günü (%3,62) 338,35 puan düşüşle 9.012,87 puandan kapattı. İşlem hacmi 83,6 milyar TL oldu.

Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

İşte öne çıkan gelişmeler:

Şimşek: Borsa ve kripto vergisi gündemden çıktı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni vergi paketi beklentilerine yönelik açıklamada bulundu.Şimşek, borsada vergi tartışmalarının sona erdiğini ise “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın da bir değerlendirmesi oldu malumunuz. Borsa ve kripto varlıkların vergilendirilmesi hususu gündemimizden çıktı” sözleriyle hatırlattı.

İran operasyonunu 'şartlı' olarak bitirdi
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi yaptığı açıklamada, “İsrail rejiminin karşılık vermemesi halinde operasyonumuz sona ermiştir. Aksi takdirde tepkimiz çok daha güçlü ve sert olacaktır” dedi.

5 milyar dolarlık yatırım Suudilerden gelecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Türkiye'ye geleceğini söylediği 5 milyar dolarlık yatırımın Suudi Acwa'nın enerji yatırımı olduğu belirtildi.

Reel sektörün döviz açığı 3 yılın en yükseğinde
Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz pozisyonu açığı temmuzda önceki aya göre 8 milyar dolar artarak 121,4 milyar dolara çıktı. Reel sektörün döviz açığı Eylül 2021'den beri en yüksek düzeye ulaştı.

Borsa İstanbul'da 3,5 yıl sonra bir ilk! Bin Bin halka arz detayları açıklandı! BofA'nın bugün en çok satış yaptığı 5 hisse BİST'ten iki hisseye tedbir kararı Ekim ayında temettü verecek şirketler Yabancı oranı sürekli artan hisseler