Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri

BIST100 endeksi günü (-%0.98) -87.89 puan düşüşle 8.876,22 puandan kapattı, işlem hacmi 72,664 milyar TL oldu. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı. 

BIST100 endeksi günü (-%0.98) -87.89 puan düşüşle 8.876,22 puandan kapattı, işlem hacmi 72,664 milyar TL oldu.

Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı. 

Kredi kartlarına 750 TL'lik savunma sanayii payı
Savunma sanayi yatırımlarına ek kaynak verilmesi için yapılan yeni kanun teklifine göre limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kredi kartlarının hamillerinden her bir kart başına yıllık 750 TL ödeyecek. Öte yandan Sıfır araç tescillerinde 3 bin TL, ikinci el araçların her çeşit satış ve devirlerinde 1.500 TL alınacak. Bunun dışında 5000 TL üzeri saatler ve eğlence amaçlı drone'lar ÖTV kapsamına alınacak.

Yılsonu enflasyon beklentisi yükseldi!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, reel sektör ve finansal sektör temsilcilerinden oluşan 72 katılımcıyla Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni gerçekleştirdi. TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 2024 enflasyon beklentisi yüzde 43,14'ten yüzde 44,11'e yükseldi.

Cari fazla 5 yılın en yükseğinde
Merkez Bankası verilerine göre, cari denge ağustosta 4,3 milyar dolar fazla verdi. Cari dengede fazla böylece 5 yılın en yüksek düzeyinde gerçekleşti.

ABD'de ÜFE beklentileri karşılamadı
ABD'de dün açıklanan tüketici fiyatlarının ardından analistlerin gözlerini çevirdiği üretici fiyatlarında aylık bazda değişim olmazken, yıllık gerileme beklentileri karşılamadı.

Şimşek'ten cari açık değerlendirmesi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün açıklanan cari işlemler verisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Şimşek, "Cari açıktaki düşüş ve dış finansmandaki kuvvetli görünüm makro finansal istikrarımızı güçlendiriyor, ekonomimizin dayanıklılığını artırıyor." dedi.

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret için, "En son kararı asgari ücret tespit komisyonu belirledikten sonra maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Yabancı oranı sürekli artan hisseler Ekim'de temettü verecek şirketler ve detayları Yabancının Eylül'de en çok alım yaptığı 10 hisse Yabancı yatırımcının radarındaki hisseler Yabancı oranı sürekli artan hisseler