Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri

BIST100 günü (%1,08) 95,73 puan artışla 8.956,03 puandan kapattı. Endeksin işlem hacmi ise 71,3 milyar TL oldu. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

BIST100 günü (%1,08) 95,73 puan artışla 8.956,03 puandan kapattı. Endeksin işlem hacmi ise 71,3 milyar TL oldu.

Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Fitch'ten Türk bankaları değerlendirmesi

Fitch , Türk bankacılık sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Banka, bankaların kazançlarının yakın vadede zayıflamasını da bekliyor.

Morgan Stanley Türk bankacılık hisselerinde cazip seviye arıyor

Morgan Stanley ekonomistlerinin Türkiye ziyareti sonrasında yayınladığı raporda, bankaların hedef fiyatlarını aşağı çekti.  Morgan Stanley yayımladığı notta, Yapı Kredi (YKBNK) ve Garanti BBVA (GARAN) için tavsiyesini “eşit ağırlık” olarak korudu. İş Bankası C (ISCTR) için ise tavsiyesini “ağırlığını azalt” olarak koruyan banka, Akbank (AKBNK) için ise tavsiyesini “ağırlığını artır”dan “eşit ağırlığa” düşürdü.

Morgan Stanley’in Türk bankaları için yeni hedef fiyatları ise şöyle oldu:

AKBNK: 80 TL (Eski 95 TL)

GARAN: 156 TL (Eski 157 TL)

YKBNK: 37 TL (Eski 44 TL)

ISCTR:  15 TL (Eski 21 TL)

TVF'nin sukuk ihracına 3 milyar doları aşan talep
Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) 5 yıl 3 ay vadeli dolar cinsi sukuk ihracına gelen talep 3 milyar doları aştı. Türkiye Varlık Fonu'nun 5 yıl vadeli dolar cinsi sukuk ihracında ilk getiri beklentisi %7,5-7,625 oldu.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcunda artış

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu artmaya devam etti. Ağustos sonu itibarıyla, özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, 2023 yıl sonuna göre 11,2 milyar ABD doları artarak 175,4 milyar dolar oldu.

İngiltere'nin enflasyonunda 3 yıl sonra bir ilk

İngiltere'de enflasyon, Eylül ayında tahminlerin altında kalarak yıllık %1,7 seviyesinde gerçekleşti ve 2021'den bu yana en düşük seviyeyi gördü. İngiltere Merkez Bankası'nın %2'lik enflasyon hedefinin altına inen oran, önümüzdeki ay için olası bir faiz indirimi beklentilerini de artırdı.

Borsa düşüyor, hisse geri alımları artıyor BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! BofA'nın bugün en çok satış yaptığı 5 hisse Model portföyünde değişikliğe gitti Yabancı oranı sürekli artan hisseler BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse