Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi günü yüzde 2,32 düşüşle 8.793,61 puandan tamamladı. İşlem hacmi 74,1 milyar TL oldu. Endeksin düşüşünde öncü olan bankacılık endeksinde ise düşüş yüzde 5'e yaklaştı. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi günü yüzde 2,32 düşüşle 8.793,61 puandan tamamladı. İşlem hacmi 74,1 milyar TL oldu. Endeksin düşüşünde öncü olan bankacılık endeksinde ise düşüş yüzde 5'e yaklaştı.

Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Erdoğan: Enflasyondaki düşüş yeterli değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla mücadeleye yönelik "Ekonomi programının önceliği olan enflasyonla mücadelede kayda değer mesafe aldık. Enflasyon yavaş yavaş dizginlenmeye başladı ancak düşüş yeterli değil. Biraz daha sabredecek ve çok daha güzel neticeleri göreceğiz" diye konuştu.

HSBC dört hissede hedef fiyatını değiştirdi
Uluslararası yatırım bankası HSBC, Borsa İstanbul'daki dört hissede hedef fiyatlarını ve tavsiyesini güncelledi.  HSBC, ISCTR-İş Bankası C için hedef fiyatını 17,3 TL'den 15,85 TL'ye düşürdü, tavsiyesini "tut" dan "al" a çıkardı.

YKBNK-Yapı Kredi Bankası için hedef fiyatını 37 TL'den 28,6 TL'ye düşürdü. HSBC, GARAN-Garanti BBVA için hedef fiyatını 120 TL'den 132 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu. ASELS-ASELSAN için hedef fiyatını 65 TL'den 78 TL'ye, tavsiyesini "tut" tan "al"a yükseltti.

Hepsiburada 1,13 milyar dolara satılıyor!
Kazakistan'ın online alışveriş platformu Kaspi.kz Hepsiburada'nın yüzde 65.41'ini 1,13 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı. Açıklamada, Hepsiburada'nın sermayesinin yüzde 65,4'üne karşılık gelen A ve B sınıfı hisselerin satın alınması için Doğan ailesi üyeleriyle anlaşmanın dün imzalandığı ifade edildi.

Türkiye'nin net UYP açığı 327,1 milyar dolar
Türkiye’nin yurt dışı varlıkları ile yurt dışına olan yükümlülüklerinin farkı olarak tanımlanan net UYP, 2023 yıl sonunda -318,6 milyar ABD doları iken 2024 Ağustos sonunda -327,1 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşti.

Kartlarla yapılan ödemeler eylülde yüzde 79 arttı
Eylül ayı boyunca kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile yapılan toplam ödeme tutarı 1.449,4 milyar dolar olarak kaydedildi. Tutar, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 79 artış gösterdi.

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Borsa düşüyor, hisse geri alımları artıyor BİST’ten üç hisseye tedbir kararı BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! BofA'nın bugün en çok satış yaptığı 5 hisse Model portföyünde değişikliğe gitti