Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri

BIST100 endeksi günü (%2.13) 184.21 puan artışla 8.838,60 puandan kapattı, işlem hacmi 85,3 milyar TL oldu. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

BIST100 endeksi günü (%2.13) 184.21 puan artışla 8.838,60 puandan kapattı, işlem hacmi 85,3 milyar TL oldu.

Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

ABD'deki Halkbank davasında önemli gelişme
CNBC-e'nin Reuters'ta dayandırdığı haberine göre ABD'de Temyiz Mahkemesi, Halk Bankası'nın İran'ın Amerikan yaptırımlarından kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle ABD'deki cezai suçlamalardan muafiyet talebini reddetti.

IMF, Türkiye için 2024 enflasyon tahminini açıkladı
IMF'in "Global Ekonomik Görünüm Raporu" yayımlandı. Buna göre IMF, Türkiye'de 2024 yılı sonunda tüketici fiyatlarının %43,0 geldikten sonra, 2025 yılını %24,0 seviyesinde tamamlayacağını öngörüyor.

Deniz Yatırım, iki hissede AL tavsiyesi verdi
Deniz Yatırım, TUPRS-TÜPRAŞ ve Aygaz hisse senedi için hedef fiyatını belirleyerek her iki şirket hissesi için AL tavsiyesi verdi. Aracı kurum, 'Aygaz ve Tüpraş için 12-aylık hedef fiyatlarımız sırasıyla 265,00 TL ve 228,06 TL seviyelerinde bulunurken, önerimiz her iki hisse senedi için de AL yönünde. AYGAZ ve TUPRS, yılbaşından itibaren sırasıyla BIST 100 endeksinin %1 ve %2 altında performans sergilemiştir.' ifadelerini kullandı.

Eczacıbaşı CEO'su yıl sonunda görevinden ayrılacak
Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su ve Eczacıbaşı Holding A.Ş. (Holding) Genel Müdürü olarak görev yapmakta olan Atalay M. Gümrah, CEO'luk görevlerinden ayrılacak olup, sonrasında Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı olarak görev yapmaya devam edecek.

Yerli turistin seyahat harcamasında artış
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),yılın ikinci çeyrek dönemini kapsayan hanehalkı yurt içi turizm istatistiklerini açıkladı. Buna göre yerli turistlerin, yurt içinde yaptıkları seyahat harcamaları 2024 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %115,8 arttı

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı ASELS hissesinde tam 9 kurum hedef fiyat açıkladı! Aracı kurumların alım-satım yaptığı hisseler Son 10 halka arzın performans tablosu Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri