Güvenli liman: Altın yükselişini sürdürüyor

Altın, yatırımcıların güvenli liman arayışıyla 3.000 dolara yaklaşarak yeni rekorlara imza atıyor.

Altın fiyatları, küresel jeopolitik gerginlikler, ABD seçim belirsizliği ve ekonomik koşulların etkisiyle yatırımcıların güvenli liman arayışı nedeniyle yeni zirvelere ulaştı. Pazartesi günü ons başına 2.740,37 dolarla rekor kıran altın, analistlerin gözünde ons başına 3.000 dolar seviyesine doğru ilerliyor.

2024 yılında %31’in üzerinde değer kazanan altın, 2007'den bu yana en iyi performansını sergiliyor ve yıl içinde 33 kez yeni rekor seviyelere ulaştı. Bu yükselişin ardında, yatırımcıların artan ABD kamu borcu, finansal riskler ve hisse senedi piyasalarında olası düzeltmelere karşı portföylerini çeşitlendirme çabaları yatıyor.

Danışmanlık firması Metals Focus’a göre, altının yıl sonuna kadar 2.800 dolara ulaşması beklenirken, küresel faiz indirimleri de değerli metalin cazibesini desteklemeye devam edecek. Fiziksel talebin azalmasına ve altın arzının artmasına rağmen, değerli metalin fiyatı güçlü momentumunu koruyor.

Merkez bankaları da altın alımlarını sürdürüyor, ancak önceki dönemlere göre daha yavaş bir hızda. Çevrimiçi platform BullionVault, Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında en büyük yeni hesap akışlarını görmeye devam ediyor.

Kaynak: Investing & Reuters

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! ASELS hissesinde tam 9 kurum hedef fiyat açıkladı! Model portföyünde değişikliğe gitti Aracı kurumların alım-satım yaptığı hisseler