Hisse model portföyünde 'Covid' değişikliği

Ünlü & Co, hisse model portföyünde değişikliğe gitti. Aracı kurum Sabancı Holding'i portföyüne eklerken petrol fiyatlarındaki yukarı yönlü trend ve yeni Covid varyantlarına ilişkin endişeler nedeniyle THY'yi çıkardı.

Ünlü & Co, model portföyünde değişikliğe gitti. Aracı kurum Sabancı Holding'i portföyüne eklerken petrol fiyatlarındaki yukarı yönlü trend ve yeni Covid varyantlarına ilişkin endişeler nedeniyle THY'yi çıkardı.

Ünlü & Co'nun konuyla ilgili raporunda yer alan detaylar şu şekilde:

"Sabancı Holding: Sabancı Holding <SAHOL, AL, 12A HF: 90,2 TL>’i model portföyümüze ekliyoruz. Sabancı hisseleri yıl başından bu yana BIST-100 endeksinin %7, önemli temel değerleme bileşenlerinin (Akbank'taki %40.75'lik hissesi, mevcut NAD’ın %31’i) ise %20 altında performans gösterdi. Ayrıca mevcut net aktif değer iskontosu yaklaşık 6 puan azalıp %43’e geriledi. (yıl başından beri, üç yıl ve on yıllık ortalama iskonto oranları sırasıyla 38%, 55% ve 50%’dir). Ayrıca, beklentilerimize göre 2023 ve 2024 F/K’ları sırasıyla 3.1x ve 2.5x seviyesindedir (10 yıllık medyan olan 4.8x’e göre).

MAKRO GÖRÜNÜME OLDUKÇA DUYARLI

Sabancı'nın değerlemesinin, endeks altı performansından sonra, özellikle Türkiye'ye dair risk algısındaki iyileşmeler ve Sabancı'nın net aktif değer kompozisyonunu iyileştirmek adına devam eden sağlam adımlarının etkisiyle iyileştigini düşünüyoruz. Bunun başlıca nedenleri şunlardır: 1) Sabancı'nın mevcut net aktif değerinin yaklaşık yarısının yerel ve/veya regüle işletmelerden oluşması; ve 2) yabancı kurumsal yatırımcıların Sabancı hisselerindeki sahipliklerinin makro görünüme oldukça duyarlı olması.

Sabancı'nın 2021 ortasından bu yana mevcut NAD’a göre iskontosundaki iyileşmenin büyük ölçüde şirket tarafından atılan somut adımlar tarafından yönlendirildiğine inanıyoruz. Özellikle ABD ve Avrupa'da gelişmekte olan iklim teknolojilerine yatırım yapmayı amaçlayan Sabancı İklim'in kurulması, ABD'de yenilenebilir enerjiye yatırım yapılması amacıyla Sabancı Yenilenebilir Enerji’nin kurulması, Türkiye'de 1.000 MW rüzgar enerjili yenilenebilir elektrik üretimine yönelik yatırımlar, Exsa Export'ün satın alımıyla holding yapısının daha da basitleştirilmesi bu adımlardan bazılarıdır. Bu adımların mevcut net aktif değer iskontosunun orta ve uzun vadeli ortalamalarına dönmesini engelleyebileceğini düşünüyoruz.

Türk Hava Yolları: Türk Hava Yolları'nı <THYAO, AL> model portföyümüzden, devam eden petrol fiyatlarındaki yukarı yönlü trend ve yeni Covid varyantlarına ilişkin endişeler nedeniyle çıkarıyoruz. Şirketin 2023 için düşük yakıt hedge oranı, ki sadece %18, petrol fiyatlarının artmaya devam etmesiyle dezavantaj haline gelmektedir. Türk Hava Yolları'nı model portföyümüzden çıkarma kararımıza rağmen, şirket hakkındaki olumlu görüşümüzü sürdürüyoruz ve Al tavsiyemizi devam ettiriyoruz (TL351/hisse hedef fiyatla). Türk Hava Yolları hisseleri 6 Ocak 2022’de model portföyümüze eklememizden bu yana %776 artış kaydederek, BIST100 endeksine göre %129 daha güçlü performans sergilemiştir."

SPK’dan yüzde 3000 bedelsiz sermaye artış onayı BofA'nın bugün en çok satış yaptığı 5 hisse BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse THY hisse yorumu: 'AL' tavsiyesi verdi! Çimsa Çimento’dan (CIMSA) SPK başvurusu Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri