Hisse model portföyünde değişikliğe gitti

Yapı Kredi Yatırım, Şok Marketler’i en beğendiği hisselerden oluşan model portföyüne ekledi. Aracı kurum böylece portföyündeki Gıda Perakende Sektör ağırlığını artırmış oldu.

Yapı Kredi Yatırım, SOKM-ŞOK Marketler'i 48 TL hedef fiyatla model portföyüne ekledi.

Raporda yer alan detayla şöyle:

Şok Marketler’i en beğendiğimiz hisselerden oluşan Model Portföyümüze ekliyoruz ve portföyümüzdeki Gıda Perakende Sektör ağırlığını arttırıyoruz.

Sektörün defansif yapısı ve gerek kur gerekse enflasyonda gözlemlenebilecek sert hareketlere karşı görece daha korunaklı olması bu tercihimizin arkasında yatan ana nedenlerden.

ŞOK, son üç yılda %55 YBBO ile kümülatif 4,4 milyar TL serbest nakit akışı sağladı. Öngörülerimiz, önümüzdeki iki yıl içinde (mevcut piyasa değerinin yaklaşık %50'sine denk gelecek şekilde) ortalama %85'lik bir ROIC ile 10.0 milyar TL daha yaratacağı yönünde. Deprem nedeniyle yüklenilen maliyetlerin ilave baskısının hissedileceği yılın ilk yarısından sonra, finansallarda normalleşme görmeyi bekliyoruz.

ŞOK'un artan kazanç büyümesine ve daha yüksek bir SNA marjına izin veren gelişen bilançosunun henüz fiyatlanmadığını düşünüyoruz ve 2023 tahminlerimize göre işlem gördüğü ve 2.8x FD/VAFÖK and 6.8x F/K çarpanlarına isabet eden seviyeleri alım için uygun buluyoruz.

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı Borsa düşüyor, hisse geri alımları artıyor BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! BofA'nın bugün en çok satış yaptığı 5 hisse Model portföyünde değişikliğe gitti