HSBC, TCMB'den bu yıl faiz indirimi beklemiyor

HSBC, Türkiye için 2024 yılında parasal gevşeme beklemezken, 2025'te faiz indirimlerinin öne çekileceğini öngörüyor. Banka, büyümenin %3 civarında kalacağını ve enflasyonun 2025 sonunda %30'un altına ineceğini tahmin etti.

HSBC, Türkiye ekonomisiyle ilgili son raporunda, bu yıl faiz indirimi beklemediğini, ancak 2025 yılında faiz indirimlerinin daha erken başlayacağını öngördüğünü açıkladı. Banka, büyümenin bu yıl ve gelecek yıl %3 civarında kalacağını, enflasyonun ise 2025 sonunda %30'un altına ineceğini tahmin etti.

2025'te Faiz İndirimi Beklentisi

HSBC, Türkiye'de uygulanan parasal sıkılaştırmanın ekonomiyi güçlendirdiğini belirterek, 2025'te faiz indirimlerinin öne çekileceğini ifade etti. Raporda, 2025 yılı sonu itibarıyla politika faizinin %30 olmasının beklendiği belirtildi. Banka, cari açığın bu yıl ve gelecek yıl GSYH'nin %2'sinin altında kalacağını öngördü.

Büyüme ve Enflasyon Beklentileri

HSBC, Türkiye ekonomisinin 2024 ve 2025 yıllarında %3 civarında büyümesini bekliyor. Ayrıca, 2025 yılı sonunda enflasyonun %30'un altına ineceğini tahmin eden banka, kademeli bir dezenflasyon süreci öngörüyor. HSBC'nin tahminlerine göre, 2024 sonunda enflasyon %45, 2025 sonunda ise %28 seviyelerinde olacak.

Makro Riskler ve Olası Senaryolar

HSBC'ye göre, küresel riskler devam ediyor. Artan petrol fiyatları, zayıf küresel talep ve jeopolitik gerginlikler, Türkiye'nin ödemeler dengesine baskı yapabilir. Enflasyonun uzun süre yüksek kalması ise ekonomik toparlanmayı zorlaştırabilir.

Sert İnişten Kaçınılacak

HSBC, Türkiye ekonomisinin 2025'te sert bir inişten kaçınacağını ve büyümenin %3 civarında seyredeceğini öngörüyor. Banka, Türk ekonomisinin güçlü sermaye girişleriyle desteklenmeye devam edeceğini ve ödemeler dengesinde pozitif gelişmeler yaşanacağını belirtti.

Kaynak: CNBC-e

Şimşek'ten IBAN açıklaması BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse Havacılık hisselerinde hedef fiyatını belirledi! Sektörüne göre ucuz kalmış şirketler Son 10 halka arzın en çok kazandıran hissesi Oba Makarna'dan yaşanan patlamayla ilgili açıklama