İlk işlem gününe 'tavan'la başladı

Borsa İstanbul’da gong Enerya Enerji AŞ için çaldı. ENERY, ilk işlem gününde tavan oldu.

Borsa İstanbul’da gong Enerya Enerji AŞ için çaldı. ENERY, ilk işlem gününde tavan oldu.

Törende konuşma yapan Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, şunları söyledi:

“Enerya Enerji, yaygın hizmet ağıyla uzun yıllardır doğal gaz dağıtım alanında faaliyet göstererek, ülkemizin büyümesine katkı sağlamaktadır. Şimdi halka arz gelirleriyle yeni yatırımlar yaparak, dağıtım alanını daha da genişletecektir.

Enerji şirketleri halka arzlarda son yıllarda yapılan ön plana çıkmaktadır. Enerji şirketleri sermaye piyasası aracılığıyla sağladıkları finansman ile kapasitelerini arttırmakta, yatırım yapmakta ve faaliyetlerini genişletmektedir. 

Dolayısıyla aslında enerji şirketlerine yapılan yatırım Türkiyeye yapılan yatırımdır. Enerji şirlketlerinin büyümesi için sağlanan finansman, Türkiyenin büyümesi için sağlanan finansmandır. Çünkü Türkiye büyüdükçe daha çok enerjiye ihtiyacı olacaktır. Enerjiye daha çok yatırım yaptıkça, Türkiyenin de daha çok büyüme potansiyeli oluşacaktır. 

Bu nedenle, Türkiyenin enerjisine yapılan yatırımlara sermaye piyasaları olarak aracılık etmekten dolayı gurur duyuyoruruz. Ben enerji şirketlerine bu yüksek ilginin, hem arz tarafında hem de talep tarafında önümüzdeki dönemde de devam edeceğini düşünüyorum.

Enerya Enerji, yaklaşık 3,5 milyar TL halka arz büyüklüğüne ve 2,6 milyon yatırımcıya ulaşan başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir. Şirketimizi çok hayırlı bir yola çıktıkları için bir kez daha tebrik ediyorum. Halka arzın başarıyla sonuçlanması için emek harcayan herkese, tüm şirket çalışanlarına, aracı kuruma teşekkür ediyorum. 

Enerya Enerji’ye Borsamız ailesine hoş geldiniz diyor, sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı Borsa düşüyor, hisse geri alımları artıyor BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! BofA'nın bugün en çok satış yaptığı 5 hisse Model portföyünde değişikliğe gitti