İş Yatırım model portföyünde değişikliğe gitti

İş Yatırım model portföyünde değişikliğe gitti.

İş Yatırım model portföyünde değişikliğe gitti.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

BIMAS.IS & MGROS.IS :Model portföyümüzde BIMAS hissesini MGROS ile değiştiriyoruz. Bim 2021 yılında portföye dahil olduğundan bu yana BIST 100 endeksinin yaklaşık %24 üzerinde getiri sağlamıştır. İlk çeyrekte yıllık asgari ücret artışının karlılık üzerindeki olumsuz etkilerine rağmen, gıda perakendecileri ile ilgili olumlu görüşümüzü koruyoruz. Yıl ortasında ikinci bir asgari ücret zammı beklemediğimizden yılın ikinci yarısında karlılıklarda toparlanma öngörmekteyiz.

Enflasyonun düştüğü ortamın perakendeciler için yönetmesi daha kolay bir ortam olacağını, stok seviyelerinde ve işletme sermayesinde yaşanacak iyileşmelerin nakit akımlarını olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz. Migros görece düşük değerleme rasyoları, çeşitli satış kanalları ve formatları sayesinde geniş bir müşteri tabanına hitap eden avantajlı iş modeli ile ön plana çıkmaktadır.

BofA bugün 1.7 milyar liralık net alım yaptı! SASA'dan sermaye artırım başvurusu BofA bugün 2.4 milyar liralık net alım yaptı! SPK’dan 3 şirketin sermaye artırımına onay Şişecam hisse yorumu: Yüksek getiri potansiyeli BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse