Jeopolitik tansiyon yükseldi, Borsa İstanbul’da satışlar sertleşti

Jeopolitik tansiyon dün itibariyle Ortadoğu’da zirve yaparken yansıması Borsa İstanbul'da sert satışlarla oldu. Dün yüzde 3,25 kayıpla günü tamamlayan endeks bugünü de yüzde 3,62 düşüşle 9012,87 puandan tamamladı. Sektörel olarak düşüşe en büyük katkıyı yüzde 6,58 ile bankacılık endeksi yaptı. Bankacılıkta iki günlük kayıp yüzde 12'ye ulaştı...

İran'ın İsrail'e füze saldırısı ve İsrail'in buna yanıt vereceğini duyurması Orta Doğu'da gerilimi daha da tırmandırırken piyasalarda sular durulmadı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 30,75 puan ve yüzde 0,33 azalışla 9.320,46 puana geriledi. Borsa İstanbul'da sert satışlar yaşanırken dün yüzde 3,25 kayıpla günü tamamlayan endeks bugünü de yüzde 3,62 düşüşle 9012,87 puandan tamamladı.

Sektörel olarak düşüşe en büyük katkıyı yüzde 6,58 ile bankacılık endeksi yaptı. BIST 100 endeksinde hacim 83.6 milyar TL oldu.

Uzmanlar yarın açıklanacak olan enflasyon rakamlarının kritik olduğuna dikkat çekerken, aylık bazda yüzde 2'nin altında gelebilecek verilerin borsayı desteklemesi bekleniyor.

Özellikle ekim ve kasım aylarına yönelik enflasyon verileri, hem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) izleyeceği para politikası açısından hem de piyasaların yönü için önemli olacak.  

Borsa İstanbul'da 3,5 yıl sonra bir ilk! Bin Bin halka arz detayları açıklandı! BofA'nın bugün en çok satış yaptığı 5 hisse BİST'ten iki hisseye tedbir kararı Ekim ayında temettü verecek şirketler Yabancı oranı sürekli artan hisseler