Kabine toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarısını vurguladı ve 2024 yılında 178 ülkeye ihracat gerçekleştirilerek savunma ihracatında 5.6 milyar dolar seviyesine ulaşıldığını belirtti. İHA ve SİHA satışlarında dünya genelinde zirvede yer aldıklarını ve küresel satışların %65'inin Türkiye tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Daha Adil Bir Dünya İçin Çalışma Sözü

Erdoğan, Türkiye’nin demokratik yapısının darbe anayasasından kurtarılması ve yeni bir sivil anayasanın oluşturulması konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Anayasa’nın ilk dört maddesine dair bir sorun olmadığını belirterek, bu konuda yapılan tartışmaların sürece katkı sağlamadığını ifade etti.

İsrail'e Yönelik Eleştiriler

Cumhurbaşkanı, İsrail’in Gazze’deki saldırılarının durmayacağını ve diğer ülkelere de yönelebileceğini söyledi. BM Geçici Barış Gücü'ne yönelik saldırıları kınayan Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi'nin harekete geçmemesini eleştirerek, “Dünya beşten büyüktür” söylemini yineledi.

Savunma Sanayii Başarıları

Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarılarına da değinen Erdoğan, İHA ve SİHA üretiminde dünyanın en önde gelen ülkeleri arasında olduklarını ve 2024 yılında bu alanda dünya satışlarının %65'ini gerçekleştirdiklerini açıkladı. Savunma ihracatının 5.6 milyar dolar seviyesine ulaşmasıyla, 178 farklı ülkeye ihracat yapıldığını belirtti.

Bölgesel Operasyonlar ve Türkiye'nin Güvenliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ve Irak’ın kuzeyine yönelik operasyonların devam edeceğini ve Türkiye’nin güvenliği için gereken tüm tedbirlerin alınacağını söyledi. Ayrıca, Lübnan'da bulunan vatandaşların tahliyelerine de devam edileceğini belirtti.

Teknolojik ve Bilimsel Gelişmeler

Erdoğan, Türkiye'nin geleceği için teknoloji ve bilime dayalı adımlar atılması gerektiğini, TEKNOFEST gibi organizasyonların bu yöndeki umutları artırdığını ifade etti. Ayrıca, Oruç Reis araştırma gemisinin Somali denizlerinde sismik faaliyetlere başladığını duyurdu.

Siyasette Diyalog ve Yumuşama Çağrısı

Cumhurbaşkanı, Türkiye'de siyasette bir yumuşama atmosferi oluştuğunu ve bu sürecin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle milli meselelerde ortak paydada buluşma çabalarının artmasının önemine değindi ve bu atmosferi bozmaya çalışanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Balkanlar’daki Diplomatik İlişkiler

Son olarak Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretlerinde önemli anlaşmalar imzalandığını belirtti ve bu ülkelerle ilişkilerin daha da ilerletileceğini söyledi. Namazgah Camii’nin açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Balkanlar’daki barış ve istikrarın Türkiye için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kaynak: Dünya

BofA'nın bugün en çok alım yaptığı 5 hisse BİST’ten üç hisseye tedbir kararı BofA bugün 1.5 milyar liralık net alım yaptı! ASELS hissesinde tam 9 kurum hedef fiyat açıkladı! Model portföyünde değişikliğe gitti Aracı kurumların alım-satım yaptığı hisseler